33-ма полицаи са пострадали след снощните баталии по улиците около

...
33-ма полицаи са пострадали след снощните баталии по улиците около
Коментари Харесай

СДВР в 8:00 ч: Щеше да има жертви, градът щеше да пламне

33-ма служители на реда са потърпевши след снощните баталии по улиците към националния стадион " Васил Левски ". Задържани са десетки лица. Обвиненията са за противообществени прояви от общ темперамент, увреждане на общинско и частно имущество.

Запаленият автомобил е един - въпросният бус на Общинска полиция, който изгоря изцяло, но пострадалите коли на полицията са десетки, както има и много потърпевши коли на цивилни жители - живущи в близост.

" Не бяхме ли подхванали тези дейности, може би щеше да има и жертви. Самият град може би щеше да пламне със обилни вреди ", сподели на брифинг тази заран зам.директорът на столичната полиция Стефан Иванов.

По думите на служителите на реда провокаторите са се появили стройно и проведено, откакто компактната група по улиците е станала към 4000 души или даже повече.

" Имаше сред тях съществено напрежение и започнаха вандалските прояви – мятане на тежки предмети, бомба, запалителни ракети. Имахме предварителна информация за коктейли " Молотов ", които знаете, че в случай че не бяхме подхванали ограничения, нещата щяха да са необратими ", сподели Иванов.

Полицаите попитаха публицистите, които ги подлагат на критика за ограниченията им -  " вие какво оферирате ":

" Тази навалица да плъзне по тесните улички към стадион " Васил Левски " да се стигне до стотици запалени кофи и коли?! "

Според доклада на Столична дирекция на вътрешните работи агитката е била добре тампонирана по време на митинга и въпреки всичко експанзията е овладяна за по-малко от час.

При все, че са били разчистени вероятни рискови предмети, хулиганите са къртили настилки и антипаркинг колчета.

Те посочиха, че би имало преимущества, в случай че публиката беше позволена на мача - там носейки неразрешени предмети, те щяха да са конфискувани, а изобщо нямаше да имат на разположение " плочките, които хвърчаха по нас "

От полицията дадоха отговор и на обвиняванията, че са щурмували бар:

" След вандалската демонстрация по отношение на полицейския бус на бул. " В. Левски " и " Гурко " – лицата се насочиха натам (към въпросния бар). Счупиха витрина на спортното министерство и се укриха в бара – където всики лица са открити, изведени и разпознати по видеонапблюдението като причинители. "

Целта на няколко пъти е била да се слеят с почтени и спокойни жители, разясни Любомир Николов, началник на Столична дирекция на вътрешните работи.

Това е невиждано - бяха събрани над 4000 такива почитатели, пристигнали единствено и само за да провокират нарушаване на публичния ред, с цел да се получи мечтаният от тях отзив - медиен и интернационален, сподели шефът.

От Министерство на вътрешните работи се зарекоха, че работата по видеонаблюдението занапред следва. Както и, че водното оръдие е било " най-хуманният " вероятен способ при такива събития.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР