33-годишната Милена Доърън е родена във Велико Търново и е

...
33-годишната Милена Доърън е родена във Велико Търново и е
Коментари Харесай

Осиновена търновка си живее живота в Швейцария и въпреки всичко все още се пита защо биологичната й майка я е оставила

33-годишната Милена Доърън е родена във Велико Търново и е осиновена още като бебе от вкъщи за деца в Дебелец. Тя обаче има шанс, който не спохожда множеството сирачета, и попада в семейство, осигурило й баснословен живот. Днес Милена е омъжена в Швейцария, радва се на своя рожба и ръководи хотел в град Лугано. Въпреки че счита живота си за спретнат, към момента й липсва това парче от пъзела, което да отговори на най-важния й въпрос – „ Защо ме остави, мамо? ”.
„ Родителите ми са ме осиновили, когато съм била на 6 месеца. Повече от седем години не са съумели да имат дете и по тази причина са решили да вземат бебе от дом. Безкрайно съм им признателна, тъй като са ме възпитали и отгледали по допустимо най-хубавия метод ”, споделя Милена.

Тя изпитва голяма благодарност към осиновителите си, само че преди няколко месеца взема решение да потърси биологичното си семейство. Тъй като от 17 години живее в Швейцария, единствената опция пред нея е силата на интернет. „ Открих във Facebook група, в която всеки търси свои родственици, близки и другари, и се надявам, че някой може би има информация за въпросните хора. Осъзнах, че нищо не изгубвам, в случай че и аз споделя историята си. За страдание, към момента никой няма информация за родителите ми. Родена съм на 5 март 1982 година, а името ми е било Райна ”, съобщи тя. Милена описа, че осиновителите са разкрили тайната за произхода й, когато била на 15 години. Въпреки че тогава била в интервал на тийнейджърско мислене, не реагирала бурно, а даже в противен случай – привързала се още повече към тях.

Година по-късно фамилията й отпътувало за Швейцария, защото компанията, в която работел татко й, му предложила по-изгодна позиция там.
„ Спомням си, че отидохме в Лугано няколко дни преди началото на образователната година и незабавно локалните управляващи предложиха да се запиша на учебно заведение “, спомня си 33-годишната жена. След довеждане докрай на междинното си обучение следва в университета Hotel and Hospitality Management, откъдето взела тапия по туризъм. Омъжена е за швейцареца Рой Доърън, който работи като изпращач. Милена е шеф в хотел Federale и управлява активността на целия личен състав.

„ Стандартът на живот тук е много висок, заплатите са доста огромни, както и помощите за дете. Моето трудово заплащане е 15 500 швейцарски франка, само че удръжките за здравни и обществени осигуровки са много огромни. Здравеопазването е направено напълно в интерес на пациента. Токът е на ниска цена, храните на фона на заплатите ни също ”, разяснява Милена.

Убедена е, че желае да прекара живота си в Лугано, защото там се усеща щастлива. „ Дъщеря ми е на 9 години. Учи в частно учебно заведение, където качеството на обучение е на доста високо равнище. Сутрин я взима учебният рейс и към 16:00 часа я прибира. Опитвам се да я изучавам на български език, само че й е мъчно, защото на всички места слуша непозната тирада ”, показа тя.

Милена описа, че постоянно отскачат до Италия, дружно със брачна половинка, щерка си, нейните и неговите родители. „ Можем да си позволим чести фамилни екскурзии, уповавам се, че един ден всички българи ще могат да пътуват до където пожелаят, без да се тормозят за парите ”, сподели тя.

33-годишната търновка показа, че в Швейцария всички получават тринадесета заплата в края на годината.„ Използваме тези пари, с цел да си покриваме по-бързо вноските за къщата ”, добави тя. И макар че доста скоро тя ще има публично изплатен личен дом, кара хубава кола, работи забавна работа и вижда ярко бъдеще, постоянно я спохожда мисълта за родното й семейство. „ Имам единствено един въпрос към биологичната ми майка – за какво ме е оставила. Аз не съм веществен човек, сигурна съм, че щях да съм щастлива и с дребното, което несъмнено е можела да ми предложи. Сигурна съм единствено за едно, че майчината обич няма цена ”, увери тя.

Галина ГЕОРГИЕВА

Инфо: Борбабг

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР