33-годишна бременна жена е починала в болницата в Кърджали, съобщава

...
33-годишна бременна жена е починала в болницата в Кърджали, съобщава
Коментари Харесай

33-годишна родилка почина в Кърджали

33-годишна бременна жена е умряла в болничното заведение в Кърджали, оповестява бТВ. Тя е била превозена на 28 март рано сутринта в акушеро-гинекологичното поделение на МБАЛ " Д-р Атанас Дафовски " от екип на Спешна помощ в извънредно тежко общо положение - със затруднено дишане, ускорена сърдечна активност и висока температура.

Жената от село Чуково, община Момчилград, е била в деветия месец от бременността си. При идването на колата за спешна помощ е била контактна.

Прави се незабавно секцио. Установява се, че бебето е мъртво.

Непосредствено след секциото дамата е преведена в отделението по анестезиология и интензивно лекуване, където не престават всички нужни реанимационни мероприятия, показват от болничното заведение.

Въпреки извършеното интензивно лекуване и непрекъснато наблюдаване, пациентката издъхва в 9:40 часа.

Извършва се вътрешна инспекция. Предстои да бъде направена патологоанатомична аутопсия. Ръководството на болничното заведение е уведомило РЗИ-Кърджали, Министерство на здравеопазването и Изпълнителна организация „ Медицински контрол “.

Ръководството на МБАЛ " Д-р Атанас Дафовски " изрича съболезнования на фамилията и околните за тежката загуба.

В прокуратурата в Кърджали няма постъпили данни за осъществено закононарушение на територията на болничното заведение в Кърджали във връзка със гибелта на родилката. При постъпване на такива данни прокуратурата ще предприеме нужните дейности, според своите компетентности, показват от там.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР