3236 проверки са реализирали служителите на държавните горски предприятия и

...
3236 проверки са реализирали служителите на държавните горски предприятия и
Коментари Харесай

43 акта за нарушения са съставили горските служители за 3 дни


3236 инспекции са осъществили чиновниците на държавните горски предприятия и Изпълнителната организация по горите за 3 дни. Инспекциите са осъществени в интервала от 29 април до 2 май, като в следствие от тях са формирани 47 акта и 18 констативни протокола, оповестяват от Министерството на земеделието и храните.

Служителите в държавните предприятия са направили 1368 инспекции. Те са на 611 обекти за рандеман на дървесина, 569 транспортни средства, 188 ловци и други физически лица. Съставени са 19 акта за открити нарушавания и санкции по Закона за горите и Закона за лова и запазване на дивеча. Задържани са 1,00 куб. м обла дървесина, 3,50 кубически метра дърва, пет моторни транспортни средства и две каруци.

В същите дни горските инспектори от районните дирекции по горите в страната са направили общо 1 867 инспекции. През надзор са минали 162 обекта за депозиране, преправяне и експедиране на дървесина, 258 обекта за рандеман на дървесина, 647 транспортни средства, 84 рибари и 716 физически лица.

Съставени са общо 18 констативни протокола и 28 акта за открити административни нарушавания. Установените с актове нарушавания са най-вече за рандеман на дървесина на немаркирани дървета, както и такива, за които не са издадени позволителни за сеч, за превозване и предпазване на немаркирана дървесина и непридружена с превозен билет, за превозване на дървесина от транспортни средства, с нефункциониращи джипиес устройства, за неотговарящи на нормативните условия системи за видеонаблюдение на обект за депозиране, преправяне и експедиране на дървесина и други.

Задържани са общо 11 кубически метра дърва за огрев, едно моторно транспортно средство и една каруца.

Горските чиновници от РДГ-Велико Търново при рутинна инспекция са установили сеч на общо 250 нелегално добити дървета от дървесните типове бук, габър, бял бор и акация в три частни горски парцела в землището на село Столът, община Севлиево. Нарушенията са открити в обект за рандеман на дървесина, попадащ в горска територия – частна благосъстоятелност, за който е издадено разрешително за сеч и е осъществен рандеман на дървесина от немаркирани в основата им с контролна горска марка дървета, както и в два прилежащи парцела, също частна горска територия, за която не е издадено разрешително за сеч и са добити нелегално немаркирани дървета.

За откритите нарушавания на Закона за горите, чиновниците на РДГ-Велико Търново са съставили два констативни протокола, като по едно и също време с това са известени и способените проверяващи органи. Работата по случая продължава.

При взаимна инспекция на горски инспектори от РДГ-Велико Търново и чиновници на Министерство на вътрешните работи в село Килифарево, община Велико Търново, са задържали 8 кубически метра дърва за огрев в частен двор. Дървата са били маркирани с контролна горска марка, само че непридружени с превозен билет, доказващ законният им генезис. За откритото нарушаване чиновниците на РДГ Велико Търново са съставили констативен протокол, с който е арестувана противозаконната дървесина. Работата по случая продължава, като следва да бъде формиран акт на отговорните лица.

За същия интервал от време три екипа горски чиновници са ревизирали на трите непрекъснати контролни горски пункта в региона на Регионална дирекция по горите – Пазарджик общо 171 транспортни средства, натоварени с дървесина, за които не са открити нарушавания на горското законодателство

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР