32-годишният военнослужещ Димитър Христакев, който простреля двама в Пловдив след

...
32-годишният военнослужещ Димитър Христакев, който простреля двама в Пловдив след
Коментари Харесай

Редник Христакев, прострелял двама в Пловдив, плаче в съда: Грижа се за болна майка

32-годишният военнослужещ Димитър Христакев, който простреля двама в Пловдив след спор за паркиране, избухна в рев в правосъдната зала, разказвайки, че се грижи за майка си, която предходната година била оперирана и не можела да напуща дома си. Помагал и на татко си в развъждането на маслодайни рози и зеленчуци в Златосел.

Това обаче не трогна военните магистрати и те го оставиха зад решетките, защото обвиняването е тежко – опит за съзнателно ликвидиране.

Защитникът му Пламен Бонев посочи, че по време на 5-годишната си работа не е наказван в никакъв случай. Нещо повече – имал премия от министъра на защитата. Според директния му шеф доста добре се справял със отговорностите си и имал развито възприятие за правдивост.

Инцидентът стана на 21 октомври към 20 ч. Редник Христакев паркирал колата си пред гаража на Марио Маринов, който се намира до моста на Герджика в Пловдив. Отишъл да си вземе храна от близкия китайски ресторант, а 4 минути по-късно се появил притежателят. Маринов направил няколко несполучливи опита да се свърже с Трето районно ръководство и алармирал непосредствено на телефон 112.

Две минути по-късно неизвестен жител се обадил за простреляно лице. Освен притежателя на гаража, потърпевш от патрона на Христакев е и различен мъж, който бил в региона.

“Той е несемеен, няма деца и разполага със забележителен финансов запас, който би могъл да му помогне да се укрие ”, пледира обвинителят. Справка посочила, че Христакев е арендатор на доста ниви в село Златосел. Прокурорът удостовери, че камери са записали спречкването сред двамата мъже и че редови войник Христакев фактически е отнесъл 2 удара от потърпевшия, преди да извади револвера.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР