31 октовмри, 2018 година, от 15:30 часа – тогава 39-ти

...
31 октовмри, 2018 година, от 15:30 часа – тогава 39-ти
Коментари Харесай

В края на октомври съдът гледа делото за скандална заменка в Стрелбище, подписана от Борисов

31 октовмри, 2018 година, от 15:30 часа – тогава 39-ти състав от Второ поделение на Административен съд-София ще гледа делото (номер 292) за незначителност на заменката, с която компания НИКМИ закупи една от знаковите градинки в квартал " Стрелбище " и желае там да построи 44-етажна постройка. Определението на съда е 3996.
Става въпрос за парцел, който се намира на ъгъла на булевардите " България " и " Петко Тодоров ". В момента, навръх бул. " България ", в права, в която влиза и това кръстовище, тече ремонт на трамвайните линии, които би трябвало да продължи по проект до август.
В митинга на прокуратурата против решението на Столичния общински съвет и заповедта за осъществяването му, подписана от Бойко Борисов в качеството му на кмет на София, категорично се показва, че липсват доказателства по отношение на изказванието на НИКМИ, че са построили инфраструктура в " Стрелбище " и по тази причина заменката може да стане, както и че ще изградят за своя сметка нужната инфраструктура за квартала, в случай че създадат небостъргача си. Отделно за добития от тях парцел е имало рекламация от друго лице по времето на заменката, като разногласието е стигнал до съд. Освен това е имало заявки за подмяна, касаещо парцела, и от други компании - " Ивали 2 " ООД и " Нитекс-Ко " ЕООД, само че не е извършен конкурс, както е трябвало, показва прокуратурата.
Държавното обвиняване е изрично, че казусът не попада в нито една от общо пет хипотези, които биха разрешили осъществената заменка – в действителност НИКМИ не е съсобственик на урегулирания аграрен парцел, не е комшия на парцел, за който се планува подписано застрояване, не е наемател на общински парцел, не има краткотраен обект върху парцела, запазването на който не опонира на настоящия Подробен организационен проект (ПУП), не е някогашен притежател или правоприемник на някогашния притежател на общинския парцел и НИКМИ не е осъществила за своя сметка инфраструктура, която да обслужва и общинския парцел.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР