31 Май Компанията SberAutoTech представи прототип на напълно автономно електрическо

...
31 Май Компанията SberAutoTech представи прототип на напълно автономно електрическо
Коментари Харесай

Руската Сбер представи прототип на автономно такси

31 Май
Компанията SberAutoTech показа първообраз на изцяло самостоятелно електрическо транспортно средство със личен дизайн. Източникът на сила може да е сменяема батерия, само че разработчиците плануват и благоприятни условия за работа на природен газ и водород.

Размерите на автомобила, наименуван FLIP, са сравними с тези на стандартното леко транспортно средство - 3,62 на 1,95 м. Разработчиците подчертaват, че той е изцяло самостоятелен и не се нуждае от нормалните органи за ръководство. Благодарение на това вътрешното пространство е с 40% по-голямо, което разрешава автомобилът да побере до шест пасажера.

FLIP е позициониран като изцяло самостоятелно и безвредно такси на бъдещето, което обаче може да се употребява и при транспорт на товари. Електрическата кола ще бъде интегрирана в екосистемата на Сбер, като пасажерите ще имат достъп до навигация посредством услугата 2ГИС, музика от СберЗвук и видео от онлайн кинито Okko.

За интеракция се таксито се планува потребление на особено приложение с виртуален помощник. FLIP има вградена система за различаване на лица. Автономната сигурност на придвижването се обезпечава от комплекс лидари, радари и камери, които разпознават пешеходците, трудностите и близките обекти. Електрическият автомобил комуникира както с пътната инфраструктура, по този начин и с други FLIP.

В момента SberAutoTech организира проби на първообраз в сходство със съветското законодателството за изцяло безпилотни транспортни средства - единствено в затворени зони. FLIP се чака да бъде показан публично при започване на юни на Международния стопански конгрес в Санкт Петербург.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР