31-годишният Николай Стоянов, който на 3-и май нахлу с джип

...
31-годишният Николай Стоянов, който на 3-и май нахлу с джип
Коментари Харесай

Мъжът, който нахлу с джип в бургаския затвор, пред съда: Извинявам се искрено за тази глупост

31-годишният Николай Стоянов, който на 3-и май нахлу с джип в двора на бургаския затвор, е излязъл от психиатрията в Ямбол същия ден. Това стана ясно по време на делото за мярката за неотклонение на мъжа, която се гледа в бургаския областен съд.

Срещу Стоянов е повдигнато обвиняване за това, че е попречил на органи на властта - двама служители на реда от 1-во РПУ. Той не се подчинил на наредбите да спре джипа и да бъде тестван, а натиснал газта и провокирал полицейска гонка. Спътникът на водача на 27 години, също от Ямбол, не е задържан и против него няма повдигнато обвиняване. Това е по този начин, тъй като той не е направил закононарушение, обясниха от прокуратурата. 

" Извинявам се откровено за тази нелепост, до момента не съм правил такива неща. Баща ми и майка ми могат да го потвърдят ", сподели в съда обвиненият Николай Стоянов, представен от " 24 часа ". 

Той изиска да се лекува непринудено в психиатрията в Ямбол, защото не се чувствал добре.

За домакински арест с слагане на гривна за следене пледира неговият бранител юрист Радослав Николов. От прокуратурата настояха за непрекъснат арест.

Съдът ще се произнесе в 16:30 ч.

По време на случая мъжът бил в несъответстващо положение и дружно с втори мъж се качил в джип “Мерцедес ” със софийска регистрация и с висока скорост се опитал да избяга от полицията, блъскайки три леки автомобила.

“Мерцедесът ” навлязъл в кв. “Победа ” и след малко блуждаене водачът - 31- годишен недееспособен лидер, се насочил към ул. “Вая ”, с цел да излезе на околовръстното шосе, само че объркал пресечките и челно минал през двете железни порти на следствения арест към бургаския затвор, спирайки във вътрешния двор.

Един от мъжете изхвърлил на земята пакет със суха тревна маса, евентуално “друсан чай ". Двамата мъже бяха арестувани от чиновниците на Първо районно управление (на МВР) Бургас.                                                                                                                                                               
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР