31-годишна медицинска сестра в Испания се е заразила 2 пъти

...
31-годишна медицинска сестра в Испания се е заразила 2 пъти
Коментари Харесай

Медсестра се зарази 2 пъти с коронавирус за 20 дни

31-годишна здравна сестра в Испания се е заразила 2 пъти с ковид за 20 дни. Това е най-краткият досега период сред две инфекции, показват учените и предвиждат, че всеки човек през живота си ще се болести най-малко 2 пъти с ковид, оповестява Би Би Си.

Резултатите от проучванията на дамата са били показани на конгрес по клинична микробиология в Лисабон. Първият й позитивен тест бил получен малко преди Рождество през декември 2021 година Тя нямала никакви признаци, защото била изцяло имунизирана, а последната й ваксина била направена 12 дни преди заразяването. Изолирала се за 10 дни и се върнала на работа, като станало ясно, че към този момент не е болна. 20 дни по-късно обаче почнала да кашля, вдигнала температура, по тази причина си направила нов тест и той още веднъж се оказал позитивен. След направените проучвания се изяснило, че испанката е пипнала два разнообразни разновидността на вируса: Делта в края на декември и Омикрон през януари.

Д-р Джема Ресио, която провела проучванията, показала в изявлението си пред конгреса, че казусът демонстрира способността на Омикрон да преодолява имунитета, основан както от предходно преболедуване с различен вариант, по този начин и вследствие на имунизиране.

Лекарката предизвестява, че хората, преболедували ковид не могат да се считат за изцяло предпазени, даже и когато са имунизирани.
ТЕМА преди 14 часа 1119 преди 15 часа 448 преди 1 ден 1859
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР