31-годишен мъж от Балчик ще бъде съден по обвинителен акт

...
31-годишен мъж от Балчик ще бъде съден по обвинителен акт
Коментари Харесай

Съдят ревнивец, запалил 2 пъти къщата на бившата си

31-годишен мъж от Балчик ще бъде съден по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Добрич, за това, че в изискванията на продължавано закононарушение, запалил имущество, като е имало заплаха пожарът да се разпростре и върху други парцели.

А.Д. бил женен за своя съгражданка, с която имали две деца. През 2018 година двамата се разделили. Жената заживяла в Германия, а обвиненият дружно с родителите и двете си деца живеел в Балчик. Едва през 2021 година тя подала молба за бракоразвод и поискала родителските права над децата, защото се била устроила в чужбина и желаела да ги вземе при себе си.

Обвиняемият не бил склонен с това и създалата се обстановка го предизвикала да предприеме крайни ограничения. На 24 септември 2021 година той използвал доста количество алкохол и взел решение да отиде до дома на някогашната си жена и да възпламени къщата. За да осъществя замислено се прибрал в дома си, където съхранявал бензин, напълнил в дребна бутилка и тръгнал. От задната част на къщата достигнал до покрива, излял запалителната течност и я запалил.

На 18 октомври, откакто още веднъж консумирал солидно количество алкохол, А.Д. решил да отмъсти и на мъж, с който знаел, че някогашната му жена имала интимни връзки. Отново се подготвил за палеж и се отправил към къща, в която преди време той живеел. По сходен на предходния път метод запалил покрива на къщата и си тръгнал.

Обвиняемият по случая е осъждан. Той нямал обучение, нито непрекъсната работа. Предстои делото против него да бъде планувано за разглеждане в Добричкия областен съд. Ако бъде приет за отговорен, той може да получи наказване „ отнемане от независимост “ за период три до 10 години.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР