31-годишен мъж бе осъден за кражба на маркови стоки от

...
31-годишен мъж бе осъден за кражба на маркови стоки от
Коментари Харесай

Осъдиха варненец за кражба на маркови стоки от варненски мол

31-годишен мъж бе наказан за кражба на маркови артикули от магазин във варненски мол, осведомят от Варненския областен съд.

Кражбата е осъществена на 3 и 4 август 2022 година от търговски обект на територията на един от търговеските центрове в морския град. Мъжът отмъкнал два разнообразни модела маркови чантички на обща стойност към 360 лв.. За задачата употребявал чанта, облепена отвътре с фолио, с цел да не се вижда на охранителните камери и да препятства задействането на алармите в магазина.

Отнемането е осъществено по еднакъв метод – подсъдимият влизал в пробните с облекла, прикривайки чантичките, които вътре неусетно прехвърлял в носената от него облепена с железно фолио чанта. След като чиновниците на магазина открили неналичието на стока и прегледали записите от видеоохранителните камери, при следващото идване на подсъдимия на идващия ден и излизането му от пробната с втората открадната чантичка, била сигнализирана полицията.

31-годишният мъж бе наказан на една година отнемане от независимост условно, с изпитателен период от 3 години.Той ще би трябвало да заплати обезщетение за претърпени имуществени вреди в следствие от действието, държавната такса върху почетения иск и направените по делото разходи.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР