306 боксьори от 35 държави ще вземат участие в 72-ото

...
306 боксьори от 35 държави ще вземат участие в 72-ото
Коментари Харесай

Олимпийски, световни и европейски шампиони идват за купа Странджа

306 боксьори от 35 страни ще вземат присъединяване в 72-ото издание на интернационалния шампионат за купа " Странджа ". Това оповестиха по време на конференция в Пресклуб " България " от управлението на родната федерация по бокс. Най-старата конкуренция в Европа ще се организира от 22 до 27 февруари в зала " София " в столицата. Турнирът ще бъде и първа публична инспекция за родните национали, както при мъжете, по този начин и при дамите, за олимпийската 2021 година. Конкуренцията се обрисува да е извънредно сериозна, поради че в съвсем всяка категория, ще има олимпийски, международни и европейски първенци.

Предвид пандемичната конюнктура и ограниченията за сигурност, " Странджа " ще се организира с всички нужни рестрикции, които да подсигуряват сигурността и здравето на участниците. Организацията ще е доста прецизна, всички боксьори към този момент са минали проби за ковид, като всеки ден ще се вършат такива и на инцидентен принцип.

Президентът на БФ Бокс Красимир Инински предвождаше делегацията, като пожела на националите ни, при мъжете и дамите, да оползотворят труда, който са хвърлили по време на подготовката. Както на " Странджа ", по този начин и на идните олимпийски квалификации и на последващата Олимпиада в Токио през лятото.
 Леон Спинкс умря на 67-годишна възраст
Легенда в бокса умря на 67-годишна възраст

През 2017-а боксьорът е признат в Залата на славата

" В тази пандемична конюнктура бих поискал първоначално всички да са здрави, защото за жалост това време се отрази на мен и на Българска федерация по бокс, които загубихме много скъпи и близки другари. На моите състезатели им поисквам да реализират фантазиите си и да се показват почтено на олимпийските игри. Доволен съм от това, което виждам, както от треньорската работа, по този начин и от самите състезатели. Много ми се желае да има Олимпиада и този труд, който хвърлят, да има резултат. Пожелавам им да са здрави и да покажат на кръга, че заслужават всички позитиви. Като началник желая да поведа четата и да им пожелая триумф. Всичко към този момент е в ръцете и краката им. Боксът е самостоятелен спорт, само че всичко е въпрос на екипна работа. Така че за нас е значимо да работим, останалото е плод на нашия труд. Всеки един резултат, който реализираме е разследване от работата, която сме положили ", съобщи Красимир Инински.

Президентът на БФ Бокс добави, че в близко бъдеще ще се опита да провежда и международно състезание в България. " Искам да пишем история с тези хора. Следващата ни огромна цел е домакинство на международно състезание. Ще направя всичко по силите си, с цел да успеем, само че това е обвързвано и с много съществени финансови средства, тъй като таксата е доста висока ", посочи Инински.

На " Странджа " България ще бъде с цялостни сформира, както при мъжете, по този начин и при дамите. Сред водещите имена, които са записани за присъединяване, личат олимпийските медалисти Шахобидин Зоиров (52 кг, Узб) - първенец от Рио 2016, Клементе Русо (+91 кг, Ит) - повторен вицешампион и Мира Потконен (60 кг, Фин) - бронз от Рио 2016. В София ще дойдат още 19 носители на международни и европейски оценки при мъжете, както и 17 при дамите.
 Бразилия идва за спаринги с националките на България по бокс
Бразилия идва за спаринги с националките на България по бокс

" Момичетата са подготвени, здрави, упражняват с огромен хъс и предпочитание "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР