300 евро ще получи всеки нелегален мигрант от Азия и

...
300 евро ще получи всеки нелегален мигрант от Азия и
Коментари Харесай

Литва дава по 300 евро на мигрант, ако си тръгне без принуда

300 евро ще получи всеки незаконен мигрант от Азия и Африка, влезнал в Литва през Беларус, в случай че си тръгне непринудено, заяви директорката на отдела за миграция към Министерството на вътрешните работи Евелина Гудзинскайте, представена от ТАСС.

В изявление за радио  тя сподели: " На качване в самолета тези лица ще получат по 300 евро. Ако някой се окаже още веднъж в Литва, няма да може да претендира за тази сума ".

ТАСС отбелязва, че мигрантите заплащат доста повече на трафикантите на хора, с цел да се доберат до страна в Европейски Съюз. " По данни от медии пътешествието на доста поданици на Ирак им е излязло 10 000 евро и повече ", написа съветската организация.

От началото на годината в Литва са проникнали над 4000 противозаконни мигранти, което е 50 пъти повече в сравнение с през 2020 година От тях 2800 са пристигнали от Ирак, като са се възползвали от директни полети Багдад-Минск. Президентът на Биларус Александър Лукашенко съобщи с неспокойствие, че страната му повече няма да служи като преграда против незаконните мигранти, откакто Западът го подложи на наказания поради отклоняването на пътнически аероплан за да арестува критикуващ го публицист. 

Тъй като Литва стартира да отблъсква мигрантите назад в Беларус, държавното управление на Лукашенко съобщи тази седмица, че затваря беларуско-литовската граница.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР