300 дни, или около 10 месеца, е отнело създаването на

...
300 дни, или около 10 месеца, е отнело създаването на
Коментари Харесай

Само 300 дни са били нужни, за да се създаде ваксината срещу ковид

300 дни, или към 10 месеца, е лишило основаването на ваксина против Ковид. За да се предотврати последваща пандемия, обаче, научната общественост би трябвало да работи по-бързо. Това счита професор Сара Гилбърт, която е един от основателите на имунизацията на Оксфорд.

" Не приказваме да вършим същото нещо още веднъж, а просто да го вършим по-бързо. Вече сме добре готови, не е нужно да започваме изначало отново “, сподели тя, представена от БГНЕС.

На идна среща в Лондон Гилбърт, както и генералният шеф на Световната здравна организация, медицинския консултант на президента на Съединени американски щати проф. Антъни Фаучи, и фармацевтични компании, ще обсъдят готовността на света за реакция при възможна нова пандемия.

Според учените светът би трябвало да има библиотека от ваксини против фамилиите вируси, които са най-големите пандемични закани. Това би означавало основаване на най-малко 10 широкоспектърни ваксини в околните години. " След това ще стартираме да вършим клинични проби, с цел да можем да разгледаме имунния отговор за всеки от другите типове вируси. Така ще имаме ресурси от ваксини, подготвени за приложимост, а това ще избави милиони животи “.

Семейството на коронавирусите остава забележителна опасност заради способността му да се популяризира бързо сред хората.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР