300-400 насилници свалят детско порно и го разпространяват. Срещу тях

...
300-400 насилници свалят детско порно и го разпространяват. Срещу тях
Коментари Харесай

Шокиращи разкрития от ГДБОП.300 насилници разпространяват детско порно

300-400 насилници смъкват детско порно и го популяризират. Срещу тях се изпратят единствено петима служители на реда от отдел „ Киберпрестъпност ” в ГДБОП. Те се борят с кибернасилниците в нета в цялата страна. Шокиращите данни изнесе ръководителят на отдела Владимир Димитров пред интернационалния конгрес „ Заедно в битката против кибертормоза на деца ”, проведен от Черноморската академия за сигурност, стратегия „ Киберзащитници ” и „ Стандарт ”. Патрон на самодейността е вицепрезидентът Илияна Йотова.

-->
Димитров е полицй от 20 години. От 14 години е в киберзвеното на ГДБОП, което управлява от 2 години. В отдела работят петима чиновници,  които предпочитано се занимават с противопоставяне на хората, които популяризират материали с детско полово наличие.

Петима души за цяла България. Надявам се скоро съставът на звеното да се удвои, сподели Димитров.

Насилниците нелегално смъкват от интернет пространството и популяризират материали с детска полова употреба. Става въпрос за отвратителни подиуми със полово принуждение над деца, сподели топ служителят на реда.

Димитров разкри, че в нета има профилирана група консуматори, които търсят фрагменти особено с момчета на 10-12 години.

Полицаят описа потресаващи случаи от практиката си.

Деца са снимани сякаш като модели, а платформата, в която фотографиите се качват, се оказва врата към нецензурен уеб сайтове.

ФБР е предоставило профилиран програмен продукт на отдел „ Киберпрестъпност ” в ГДБОП. Той открива кои адреси популяризират и смъкват сходно наличие. Тогава вземаме позволение от съда и арестуваме индивида, който смъква сходни материали и го предаваме на съда, сподели Тодоров. Екипът му взе участие в доста интернационалните групи за противопоставяне на кибертормоза над деца.

300 – 400 неповторими ай пи адреса сега смъкват детска порнография. Залавянето на нарушителите е извънредно мъчно. То става посредством служител на реда под прикритие, който се показва за дете и стартира да си чати с насилниците. За да се случи това обаче би трябвало позволение на съда, а той желае имена и ЕГН на индивида, който ще се проверява, с цел да е несъмнено, че нечии права няма да бъдат нарушени. В множеството случаи обаче ние разполагаме единствено с прякор, сподели Димитров.

Педофилите употребяват специфични стратегии и специфична част от интернет пространството.

Колегите работят по сигнали. Явяват се родители с 12-годишната си щерка и споделят, че детето е чатило на британски. Човекът първо се е показал за връстник, след няколко седмици връзка изискал фотография на нова дреха, след което и разголена, предизвикателна фотография на момичето. То месеци наред е било карано да прави отвратителни неща пред камера, най-после даже било насила да извика комшия, съученик, другар, продължи Владимир Димитров. В този съответен случай мъжът е от чужбина, предали са го на правораздаването посредством общи дейности на служители на реда от двете страни.

Друга част от работата ни е предварителната защита. Говорим пред деца, обясняваме им. Без да изпадаме в конкретика, несъмнено. Даваме им препоръки по какъв начин да се държат. Учим ги да не споделят персонални данни, даже име и фамилия, в никакъв случай да не споделят от кое учебно заведение са. Казваме им, че човек би трябвало да се държи в интернет пространството по този начин, както се държи в действителния свят, описа още топ служителят на реда.

Той направи още едно шокиращо разобличаване. Основната причина децата да стават жертва на кибертормоз, е неналичието на непосредственост в фамилията. Много хора се пробват да упрекват учебните заведения, само че главният проблем е в фамилията. При нас идват родители, които споделя: Вие сте полиция, нашият 13-годишен наследник по през целия ден гледа порнография и не ни слуша, апелирам ви уплашете го, показа още Владимир Димитров.  

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР