300 000 лева кръвнина на родителите на 24-годишния Никола Мавродиев

...
300 000 лева кръвнина на родителите на 24-годишния Никола Мавродиев
Коментари Харесай

300 000 лв. кръвнина ще плаща убиецът на 24-годишен младеж в Смолян

300 000 лв. кръвнина на родителите на 24-годишния Никола Мавродиев ще заплаща килърът му Антон Петков. Присъдата е на Смолянския областен съд по иск, заведен от майката и бащата на Никола.
Убийството стана на 25 декември 2015 година на пешеходния мост до кино „ Дружба “ в Смолян, до таксиметровата пиаца.
Между двамата младежи – Никола (на 24 години) и Антон (на 18 години,) поражда сдърпване в дискотеката поради момиче. Скандалът сред тях се изнася отвън дискотеката, имало е и други младежи, само че двамата стартират да се бият. Падайки на земята, Антон вади нож – сгъваем, вид „ пеперуда “ и замахва пламенно. Единият от ударите попада в корема на Никола. Младежът умира на път за болничното заведение.
През 2016 година Антон Петков бе наказан на 8 години затвор. Присъдата е влезнала в действие и той излежава наказването си в Пловдивския затвор при първичен непоколебим режим. Миналата година в пандиза той се ожени за същото момиче – Жана Софрониева, поради което се стигна до трагичния случай.
Майката и бащата не могат да прежалят сина си. Описват като ужасяващи възприятията си сега, в който разбрали за гибелта му.
За да изпълнят отговорностите си по погребението били на успокоителни, дейностите им били автоматизирани и не изцяло съзнателни.
След това настанала неописуема болежка и самотност. Разговорите посред им спрели и нищо не било в положение да ги понижи.
Преди това били радостно и заедно семейство, постоянно излизали с другари, ходели на почивки, в връзките им имало естетика и успокоение.
После прекратили всевъзможни обществени контакти, не се виждали с другари и родственици, затворили се в себе си, изпаднали в меланхолия. Нямали вяра за бъдещето, защото го нямало детето им, отгледано и израснало пред очите им. Утеха била щерка им, само че тя поела по своя път и се преместила в Пловдив, а те останали сами с тъгата си.
През цялото време приемали успокоителни, вечер не можели да заспят, а денем не изпълнявали пълноценно трудовите си отговорности.
Денят и на двамата прекосявал механично - отивали на работа, само че с мисълта по какъв начин ще се приберат и ще отидат на гробищата. Вечер се прибирали още веднъж в опустелия си дом.
Майката не преставала да оправя леглото на Никола, все мислела, че той ще се прибере, подреждала икони, фотоси.
Всеки ден се питат за какво се е стигнало до убийството, какво не са създали като образование и опит за сина си, с цел да се избегне гибелта му. Пред съда родителите споделят, че животът им е изгубил смисъл, защото нямат желания, никакви наслади или задоволство.
Дълбоката тъга по изгубения наследник довела и до физически болки, пристрастили се към успокоителни. Прекарвали живота си в празнина и безпътие, въпреки да са наясно, че нищо не може да понижи болката им.
Решението на Смолянския областен съд е Антон да заплати на двамата родители по 150 000 лева кръвнина, 12 000 лева разходи по делото и 260 лева за експертиза. То не е дефинитивно и предстои на обжалване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР