30 успели български ученици са новите Отличници на България. Те

...
30 успели български ученици са новите Отличници на България. Те
Коментари Харесай

Наградиха 30 ученици в конкурса Отличниците на България

30 съумели български възпитаници са новите " Отличници на България ". Те бяха наградени на специфична гала в навечерието на Деня на националните будители, като самодейността е на вестник " 24 часа ".


Повечето от отличниците се занимават с математика, физика, информатика. Те са печелили медали на интернационалните олимпиади, разработвали са свои бизнес хрумвания и научни планове. Сред наградените бяха Пламен Дачев, които проектира здания за колония на Марс и учениците от Софийската математическа гимназия, които построиха платформа за намиране на стаж и за които ви разказахме в новините.

Наградени бяха и момчетата от бургаската Гимназия по механика, основали неповторим електрически автомобил, наименуван " Баткомобил ", който " По света и у нас " също ви сподели.
Велин Георгиев, водач на тима: Доста сме въодушевени и надъхани от всички награди, които получаваме като тази и това ни тласка да продължаваме напред и да реализираме все по-добри резултати и представяме себе си и страната си. Красимир Кънчев, преподавател в ПГМТ- Бургас: След посещаване на съревнование за електрически автомобили, аз просто трансферирах концепцията на момчетата, обсъдихме го, повярвахме си и създадохме личен план. Атанас Христов, монтьор на тима: Бъдещите ни проекти е да се развиваме и от мъничък електрически автомобил да го превърнем в действителен автомобил, с цел да покрива ежедневните потребности на нас хората.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР