30 ноември е последният ден, в който фирми и компании

...
30 ноември е последният ден, в който фирми и компании
Коментари Харесай

До 30 ноември фирмите подават документи за плащане на такса смет според количеството

30 ноември е последният ден, в който компании и компании могат да подадат молби и заявления за установяване на такса боклук за нежилищните парцели съгласно количеството на генерираните боклуци.

Двумесечната акция стартира на 1 октомври т.г.

Ако не употребяват тази опция, юридическите лица ще заплащат такса боклук за 2023 година съгласно отчетната стойност или данъчната оценка на същите парцели.

През предходната година в дирекция „ Икономика и комерсиална активност “ на Столична община са постъпили общо 7500 молби и заявления за установяване на Твърди битови отпадъци съгласно количеството боклук.

Тази година досега са постъпили едвам към 3000 молби и заявления.

Общинските чиновници, които одобряват документите на ул. „ Оборище “ № 44, вече работят с удължено работно време.
От понеделник до петък молби и заявления се приемат от 8:00 до 19:00 ч.,Събота и неделя – от 9:00 до 17:00 ч.
За тези компании, които изберат да заплащат такса боклук на база генериран боклук, цената за резервоар от 1100 л ще бъде 1540 лева, а за резервоар от 3,5 куб.м надлежно 9235 лева годишно.

От дирекция „ Икономика и комерсиална активност “ припомнят на компаниите, че молби и заявления би трябвало да се подават персонално от представляващия/те или от упълномощено лице, чиито пълномощия се удостоверяват с нотариално заверено пълномощие.

Документите могат да бъдат изпратени и посредством Системата за несъмнено електронно връчване, както и посредством лицензиран пощенски оператор. В подобен случай като период на подаване е годна датата, маркирана на пощенското клеймо.

Необходимите мостри на документи могат да бъдат открити на уеб страницата на Столична община: 

Изтича срокът и за такса боклук за физическите лица

Последният период за заплащане на такса боклук за 2022 година от физическите лица, притежатели на недвижими парцели, също изтича на 30 ноември, припомнят от дирекция „ Общински доходи “ на Следствен отдел към окръжна прокуратура.

Собствениците, които заплащат локалните си налози и такси на части, а не едновременно, имат следните периоди за обособените вноски, след което се начисляват лихви върху съответните дължими суми:
Данък недвижими парцели и налог МПС: 30 юни и 31 октомври.Такса битови боклуци: 30 април, 30 юни, 30 септември и 30 ноември. 
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР