30 милиона лева за възстановяване на инфраструктурата ще бъдат отпуснати

...
30 милиона лева за възстановяване на инфраструктурата ще бъдат отпуснати
Коментари Харесай

Парите за възстановяване: Осигурени са 30 млн. лева, обяви премиерът Денков

30 милиона лв. за възобновяване на инфраструктурата ще бъдат отпуснати за потърпевшите след наводненията региони през комисията за бедствия и повреди. Това сподели пред bTV министър-председателят Николай Денков.

Условието, с цел да се отпускат тези пари, е общината да подаде поръчка кои са на най-наложителните поправки.

Отделно средства ще бъдат отпуснати и за семействата - това са еднократни помощи в размер на до 1512 лв. и до 2500 лв.. Кандидатстването става през Агенцията за обществено подкрепяне.

Флаговете по плажовете и през днешния ден останаха червени

Премиерът увери, че чиновници към този момент обикалят къщите и оказват помощ на хората да си попълнят документите, също и че всички подали заявки ще получат парична помощ до края на месеца.

Обещаните на 8-ми септември 30 милиона лв. помощ към бедстващите региони са ориентирани само за възстановяване на инфраструктурата, разясни министър председателят Николай Денков

„ Това става през комисията за бедствия и повреди. Общината би трябвало да подаде поръчка кое е незабавно - мостовете, асфалтът, който е отвеян “, сподели той.

Отделно от тези средства, Министерството на труда и обществената политика отпуска до 1512 лв. лична помощ. За тях се кандидатства през организацията за обществено подкрепяне.

Наближават локални избори, а в това време беше остър тонът сред двете огромни политически сили

„ Работниците на тази организация, чиновниците сега обикалят къща по къща, с цел да оказват помощ на хората да си попълнят документите. Информацията ми е от петък, до тогава бяха обходили 56 домове “, добави министър председателят.

В подтекста на наближаващите локални избори, Денков разяснява, че вотът няма да повлияе върху кабинета.

Червените ще подредят и листите с общински съветници, ще гласоподават и предизборната си стратегия

В началото на идната година част от готвените промени по отношение на войната по пътищата ще са факт, увери министър председателят.

„ Ако вие превишите скоростта, след 5 минути да получите известие: " Вие превишихте и имате санкция ", акцентира той.

А на прага на Първия образователен ден, министър-председателят разяснява, че не текучеството на фрагменти в сферата е водещият проблем, а механичното заучаване на материала. Също по този начин добави, че промени във формата на матурите не се чакат.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР