„30% е шансът да имаме постоянно правителство два-три месеца и

...
„30% е шансът да имаме постоянно правителство два-три месеца и
Коментари Харесай

Владимир Каролев с прогноза за нов кабинет

„ 30% е шансът да имаме непрекъснато държавно управление два-три месеца и 70% късмет да имаме непосредствено служебно държавно управление и избори през юли. “ Тази прогноза направи в изявление за БНР икономистът Владимир Каролев.

„ Абсолютно не е правилно, че в случай че не дадем Плана за развиване до края на април, тези пари ще бъдат изгубени. Много митове се описват за този проект “, посочи Каролев в предаването „ Преди всички “.

Една от легендите съгласно Каролев е, че „ тези пари ще ни извадят от рецесията “.

Той посочи, че главните пари от този проект са планувани за 2023-2024 година. По думите му пари ще стартират да идват късното лято и началото на есента.

„ Няма нищо ужасно Планът да се вкара от служебно държавно управление, в случай че има такова “, счита той.

Относно спомагателните 50 лв. за пенсионерите Каролев означи:

„ Това беше метод на предизборно подкупване. /…/ Това е една от най-погрешните неточности. /…/ Пенсионер с 1300 лв. взима 50 лв. на месец и пенсионер с 300 лв. и той взима 50 лв. на месец. Не би трябвало да бъде продължавана тази мярка до края на годината. “

Налага ли се актуализация на бюджета?

Не е неотложно тъкмо в този момент да има актуализация на бюджета, безапелационен е Владимир Каролев. Има задоволително огромен фискален запас. Ако се наложи, може да се вземе заем от интернационалните финансови пазари, разясни той. По думите му постоянно могат да се вземат пари от държавния запас, просто би трябвало да спрат да се харчат пари от него за това, което не е належащо.

„ По-важното нещо за държавния бюджет е депутатите да не се вършат на популисти. “
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР