30 деца от пет сливенски училища се включиха в тазгодишното

...
30 деца от пет сливенски училища се включиха в тазгодишното
Коментари Харесай

Кметът награди учениците, включили се в общинския конкурс за есе, посветен на доброволците

30 деца от пет сливенски учебни заведения се включиха в тазгодишното издание на общинския конкурс за есе „ Моите показа за доброволците, помагащи при бедствия и пожари “. В текстовете си учениците бяха описали със свои разсъждения какво съставлява работата на доброволците и за какво е значимо хората да демонстрират емпатия.
На специфична гала в общината през днешния ден кметът Стефан Радев се срещна с част от участниците в състезанието и техните преподаватели. Най-добрите есета бяха отличени с медали, а всички деца получиха особено направени тениски и грамота за присъединяване.
Първото място зае 16-годишната Елена Карадимова от СУ „ Пейо К. Яворов “. Тя се класира шеста от близо 180 деца в националния конкурс, проведен от Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “, Националната асоциация на доброволците и Министерството на образованието и науката.
Втори е Никола Красимиров на 16 години от СУ „ Йордан Йовков “. Почетното трето място зае Кирил Георгиев на 16 години от ПГИ „ проф. доктор Димитър Табаков “.
Бяха връчени и две специфични награди. Едната получи Християна Василева от Спортно учебно заведение „ Димитър Рохов “, която се включи в състезанието за втора година. Другата – 15-годишната Надежда Николова от ППМГ „ Добри Чинтулов “ за минимален участник.
Кметът Радев благодари за мощното присъединяване на децата. Той посочи, че учениците от Сливен са най-активните и най-вече на брой от всички деца в България, присъединили се в националния конкурс. Стефан Радев употребява случая да благодари и на преподавателите им по тази причина, че с изключение на на познания, те ги учат на емпатия и добротворчество.
„ Голяма горделивост е за нас, че децата от община Сливен са може би най-активните в народен проект в този конкурс. Близо 20% от есетата са на деца от нашата община. Поздравления за всички. Ще се радваме следващата година да имаме още по-голямо наличие “, съобщи кметът.
На събитието участва шефът на сливенската пожарна комисар Денчо Чомаков, който също поздрави участниците.
„ Пожарната гледа на вас не като на деца и възпитаници, а като на наши сътрудници. Защо не и като бъдещи попълнения в нашите редици “, уточни комисар Чомаков.
„ За да оставиш трайна диря, е необходим низ от доста дребни добрини. Вие, във вашите трудове, споделяте точно това – добротата не се вижда, тя се усеща. И всички вие очевидно я носите в себе си. Благодаря ви! “, сподели на собствен ред инж. Снежана Кънева от общинския отдел „ Сигурност и ръководство при рецесии “.
След церемонията в Общината, учениците посетиха пожарната, с цел да се срещнат с активността й от близко.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР