3-ма загинаха след сблъсък на противопожарни хеликоптери, докато се борят с пожара в Южна Калифорния, твърдят служители

...
Трима души загинаха, след като два хеликоптера се сблъскаха при
Коментари Харесай

Трима души загинаха, след като два хеликоптера се сблъскаха при гасене на пожар в южната калифорнийска общност Кабазон, съобщиха властите късно вечерта в неделя.

„Първият хеликоптер успя да кацне безопасно наблизо. За съжаление, вторият хеликоптер се разби и трагично и тримата членове загинаха“, каза шефът на южния регион на CalFire Дейвид Фулчър на пресконференция.

Жертвите включват нает пилот, началник на отдел CalFire и капитан на CalFire, каза Фулчър.

Хеликоптерите бяха сред шестте самолета, които реагираха на пожара на Бродуей, който започна в неделя, след като пожарът се разпространи в близката растителност, според регионалния ръководител.

Пожарът на Бродуей обхвана около три акра, когато пожарникарите реагираха около 18:00 часа, според публикация в съвместен акаунт в Twitter за CalFire и пожарната служба на окръг Ривърсайд. Малко след 19:00 ч. „бързата скорост на разпространение“ е била спряна, казаха агенциите.

Втори четири акра пожар е възпламенен от катастрофата на хеликоптера, но оттогава е потушен, каза Фулчър.

Смъртните случаи са първите от сезона на пожарите в Калифорния през 2023 г., според данни на CalFire.

„Бих искал да изразя нашите най-дълбоки съчувствия и скръб към семействата и колегите на персонала“, каза Фулчър. „Това беше трагична загуба за общността, общността на противопожарната служба и пожарната служба на CalFire и окръг Ривърсайд.“

Катастрофата ще бъде разследвана от Националния борд по безопасност на транспорта, каза Фулчър. CNN потърси коментар от агенцията.

Кабазон е общност в окръг Ривърсайд и се намира на около 90 мили източно от Лос Анджелис.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР