3-ма оправдани в последния процес срещу заговора за отвличане на губернатора на Мичиган Гретхен Уитмър

...
Трима мъже бяха оправдани в петък по всички обвинения срещу
Коментари Харесай

Трима мъже бяха оправдани в петък по всички обвинения срещу тях във връзка с обвиненията, че са участвали в заговор през 2020 г. за отвличането на губернатора на Мичиган Гретхен Уитмър.

Ерик Молитор, Уилям Нул и Майкъл Нул бяха оправдани по едно обвинение за предоставяне на материална подкрепа за терористичен акт и притежание на огнестрелно оръжие при извършване или опит за извършване на престъпление.

Прокурорите твърдят, че мъжете са се насочили към ваканционната вила на губернатора на Демократическата партия в северен Мичиган и са извършили наблюдение на дома й.

Молитор и братята Нул, видимо емоционално изслушващи присъдата на журито в съдебна зала в Мичиган, са последните от група от 14, преследвани в щатски и федерални съдилища във връзка със заговора.

Осем мъже бяха обвинени на щатско ниво, а други шестима бяха обвинени по федерални обвинения през 2020 г. В крайна сметка девет бяха осъдени или признати за виновни по делото, а петима бяха оправдани.

Главният прокурор на Мичиган Дейна Несел каза, че усилията на правителството по случая „несъмнено са спасили животи“.

„Въпреки че днешните присъди не са това, на което се надявахме, успехите, които постигнахме в тези дела, както в щатските, така и във федералните съдилища, изпращат ясно послание, че актовете на вътрешен тероризъм няма да бъдат толерирани в нашия щат“, каза Несел в изявление петък.

Властите твърдят, че през 2020 г. обвинените по случая мъже са се заговорили с други да „незаконно завладеят, отвлекат, отвлекат и отнесат и държат срещу откуп и награда“ Уитмър. Властите казаха, че мъжете са планирали да отвлекат губернатора демократ от ваканционна къща и да взривят мост, за да забавят правоприлагането, но те са били арестувани първи.

Адвокатите на защитата по делото от време на време поддържаха защита за прихващане, твърдейки, че ФБР е принудило обвиняемите да прокарат заговора чрез група агенти под прикритие и поверителни информатори.

Адам Фокс, човекът, когото властите обявиха за лидер на заговора, беше осъден през декември на 16 години затвор.

Тази история е актуализирана с допълнителни подробности и основна информация.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР