3-годишно детенце от Каварна има нужда от помощ. Марти се

...
3-годишно детенце от Каварна има нужда от помощ. Марти се
Коментари Харесай

3-годишно детенце от Каварна има нужда от помощ

3-годишно детенце от Каварна има потребност от помощ. Марти се бори с тежка диагноза - диагностициран е с острата лимфобластна левкемия в УМБАЛ Света Марина-Варна. Лекари от морската столица съумяха да вземат нужните за лекуването му стволови кафези от братчето му. Сега обаче следва дълъг и безценен курс на лекуване, оповестява " Нова Варна ".

“Родителите на Марти се обадиха обезпокоени, във връзка на едни инцидентно направени проучвания. Тъй като детенцето се е оплаквало от болки в корема, се оказа, че хемоглобинът е доста невисок и останалите кафези също липсват. Това са белите кръвни кафези левкоцити и тромбоцити. Това е извънредно извънредно. всичко да е едновременно ”, споделя доктор Валентин Щерев, непосредствен на фамилията пред gospodari.com.

Лечението на Марти би могло да продължи много дълго време – от 4 месеца до 1 година. Вероятно за него ще бъде нужна сума от 190 000 евро. Като сумата към момента не е сигурна, а ориентировъчна, защото това са планирани данни от други хора, които са минали по същия път.

Мартин е на 3 години и на 16.12.2022 година е диагностициран с острата лимфобластна левкемия в УМБАЛ Света Марина-Варна. Направени са всички нужни проучвания, предстоят да се създадат и още такива. Предвид това по какъв начин протича развиването на заболяването е стартирано неотложно лекуване и е назначена химиотерапия.

“Предстои да се изпратят всички резултати и проучвания в болница във Франция по отношение на лекуването на детето. Силно се надяваме, че лечението приложена му тук ще повлияе прекъсването и премахването на заболяването, само че е значимо да имаме и втори проект за деяние при положение на нужда и да бъдем готови. На всички е ясно, че лекуването в чужбина е скъпо и непостижимо за хора, работещи на една заплата. За това молим всеки, който желае и има опция да помогне на това детенце и на родителите му в битката с тежката диагноза, да го направи на посочената банкова сметка. В случай, че средствата не бъдат употребявани, ще бъдат възобновени по сметка на наредителите или дарени за лекуване на други деца в потребност ”, пишат уредници на акцията в помощ на Марти във Facebook.

Дарителска сметка в лв.:
BG66STSA93000029573717
Мариян Огнянов Цанев – татко на Мартин
съображение: за лекуване на Мартин

Paypal: @MARIYANTSANEV
[email protected]
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР