3 години след сватбата, жена става жертва на насилие –

...
3 години след сватбата, жена става жертва на насилие –
Коментари Харесай

Жена разказа, че 15 години е търпяла бой и тормоз от мъжа си вкъщи

 3 години след сватбата, жена става жертва на принуждение – физическо и психическо. Жената споделя, че 15 години живеела под един покрив и търпяла, съобщи Нова телевизия. Скандалите, алкохола и насилието били нейното всекидневие. Жената прави доста опити да избяга, мислила и за бракоразвод, само че всякога се е прибирала, поради страховете дали и по какъв начин ще успее да се грижи сама за 2 си деца в дребния град - Търговище.

Жената описа, че доста пъти след приложимост на алкохол, индивидът до нея я малтретирал. След следващия побой, жертвата събира храброст да потърси помощ.

Мъжът е изведен от вкъщи принудително, а жертвата завежда дело против него. Той е наказан да не приближава дамата и децата си за интервал от 1 година, посредством ограничаваща заповед. Насилникът все още заплаща прехрана, само че потърпевшата е останала без работа по време на коронакризата. Към днешна дата дамата живее нов живот – по спокойна и по сигурна е за децата и себе си, споделя още тя. Към днешна дата дамата още получава психическа и прочувствена поддръжка.

По време на пандемията обаче, дамата остава без работа и това е ново предизвикателство пред нея. Фондация се е заела да подкрепя посредством събиране на дарения, дами като тази, които отглеждат сами децата си и са били жертва на принуждение, тъй като съгласно фондацията, доста дами търпят насилието поради икономическа взаимозависимост. Само в област Търговище над 120 дами годишно търсят помощ и  поддръжка, тъй като са жертва на принуждение вкъщи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР