3 часа ще продължи утре в Европейския парламент изслушването на

...
3 часа ще продължи утре в Европейския парламент изслушването на
Коментари Харесай

Утре ще изслушват българския кандидат за еврокомисар Илиана Иванова в ЕП

3 часа ще продължи на следващия ден в Европейския парламент чуването на българския претендент за еврокомисар Илиана Иванова.

Тя ще отговоря на въпросите на 2 комисии – по индустрия и енергетика, и по просвета и обучение.

Изненади не се чакат. Макар и доста рядко, имало е произшествия в предишното, когато евродепутатите са спирали претенденти за комисари, само че няма аргументи това да се случи на следващия ден. Още повече, че откакто България предложи 2 кандидатури за дотъкмяване на мандата на Мария Габриел, ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен персонално избра тази на Илиана Иванова.

Очаква се в сряда ръководителите на политическите групи да разгласят процеса по чуването за завършил. Но публично Илиана Иванова ще заеме поста, откакто мине и вотът на евродепутатите на 12 септември.

Ресорът, за който отговаряше Мария Габриел и в този момент евентуално ще бъде стихотворец от Илиана Иванова, е нововъведения, научни проучвания, просвета, юноша. Той разполага с много сериозната сума от 120 милиарда евро за целия мандат на Комисията.

В авансово квалифицираните си писмени отговори Илиана Ивано декларира, че целта й е лидерската позиция на Европа в научните проучвания, привличане на гении и прекъсване на приключването на мозъци, съобщи bTV.

Изслушването й ще стартира на следващия ден сутринта в 10:30 ч. българско време.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР