3 август се отбелязва като Световен ден на динята. Празникът

...
3 август се отбелязва като Световен ден на динята. Празникът
Коментари Харесай

Днес е денят на динята! Ето защо е толкова полезна + няколко рецепти

3 август се отбелязва като Световен ден на динята. Празникът на динята за първи път се е състоял в Съединени американски щати и точно в тази страна са най-странните традиции, свързани с отбелязването на този ден, а измежду тях са замеряне с дини и наплюване с динени семки.

Динята е един от най-любимите летни плодове. От нея съществуват 1200 разновидности и се отглежда в 96 страни по целия свят.

Плодът е и един от най-сочните, които може да опитате, като 92% от наличието му е вода. Едно парче любеница може да ви достави с жизненоважните витамини А и С, фибри, калий и аминокиселини.

Динята има способността да утолява не са единствено глада, само че и жаждата и макар че е сладка, от нея няма да напълнеете.

 любеница iStock

Смята се, че за първи път плодът се е появил в Южна Африка, само че имайки поради разнообразието от типове, които могат да се срещнат, е мъчно да се дефинира с акуратност територията, където е откъсната първата любеница.

Кората на динята също може да се хапва, а в Китай тя се вари, пържи и маринова. Маринованата кора от любеница е доста публикувана рецепта и в Русия.

Семената от любеница са богат източник на мазнини и белтъчини и по тази причина няма никакъв проблем, в случай че ги глътнете инцидентно, до момента в който хапвате любеница. Те постоянно се прибавят към разнообразни ястия и се употребяват за произвеждане на растително масло.

Парче любеница потвърдено ще ви разхлади в горещините, тъй като съдържа аминокиселина, която усъвършенства работата на отделителната система. Плодът е отличник по наличие на желязо и по тази причина е целесъобразна храна при анемия.

Освен поради многочислените ѝ здравословни изгоди динята се хапва постоянно в топлото време и поради освежаващия ѝ мирис, което е съществена причина да участва като съществена съставна част в доста летни коктейли.

Вижте долу още от изгодите от динята, за които може би не знаете:
Ползите от динята, за които може би не знаете 6 фотоси  Ползите от динята, за които може би не знаете  Ползите от динята, за които може би не знаете  Ползите от динята, за които може би не знаете  Ползите от динята, за които може би не знаете
А по случай Денят на динята, сме ви приготвили и селекция от предписания с вкусния летен плод.

Вижте ТУК 10 вкусни оферти с любеница, които ще ви освежат това лято >>>
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР