3 000 лева глоба и лишаване от шофьорска книжка в

...
3 000 лева глоба и лишаване от шофьорска книжка в
Коментари Харесай

Пловдивски дрифтър с БМВ отнесе солена глоба, взеха му и книжката

3 000 лв. санкция и отнемане от шофьорска брошура в период от 12 месеца постановиха на пловдивски дрифтър. Младежът със относително дребен опит зад кормилото си е разрешил да наруши жестоко разпоредбите за придвижване по пътищата, това е и повода за наложеното му наказване.
Прочетете още
Младежът бил зад кормилото на автомобил „ БМВ ” на 4 май м.г., и се движил с извънредно висока скорост, идвайки от ул. „ Бяло море ”. Тогава навлязъл в кръстовището и завил наляво към бул. „ Македония ” в посока към Бетонния мост, където е направил дрифта.

Действията му обаче са видяни от двама полицейски чиновници, които правили обход.

Патрулният автомобил изчаквал на алено на бул. „ Македония “, когато униформените забелязали дрифтовете на младежа с бмв-то и незабавно тръгнали след автомобила, като подали светлинен и звуков сигнал, с цел да бъде осъществена полицейска инспекция.

След като бил спрян, служителите на реда открили лидера, който бил извикан в Първо районно ръководство за снемане на пояснения. Водачът се оправдал, че фактически е подал мощ към мотора, само че при влизане в завоя задните гуми изгубили сцепление, поради неприятната настилка, защото наоколо се правил ремонт на път. Това е и повода, автомобилът да се завърти на към 60 градуса и по-късно при отпущането на газта да се получи камшичен удар на другата страна, твърди наказаният.

Оказва се, че наоколо в действителност са били осъществявани строително – монтажни работи на ул. „ Даме Груев ”. Доказано е обаче, че пътната настилка, по която се движил водачът на бмв-то е напълно чиста, няма пясък, нито е мокра, и изказванията му не дават отговор на истината.

Магистратите не приели тезата на младия лидер, която не е подкрепена от никакви доказателства и му наложили административно наказване. 

Решението на Пловдивският областен съд е дефинитивно и не предстои на обжалване.

Снимка: Архив
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР