„29 юни – Ден на безопасността на движение по пътищата

...
„29 юни – Ден на безопасността на движение по пътищата
Коментари Харесай

Община Пловдив: Шофирай разумно, на пътя животът е с предимство!

„ 29 юни – Ден на сигурността на придвижване по пътищата – шофирай рационално! “ Този надпис ще свети през целия утринен ден върху електронните табла от двете страни на подлеза на ул. „ Гладстон “.

Поводът е Националният ден за сигурността на придвижването по пътищата, който се отбелязва за четвърта поредна година. Посланието, към което Община Пловдив се причислява, е „ На пътя животът е с преимущество “.

„ Продължаваме осъществяването на ограниченията, заложени в Генералния проект за организация на придвижването. Разширяваме зоните с еднопосочно придвижване. Така освен облекчаваме трафика и осигуряваме повече места за паркиране, само че и покачваме сигурността “, съобщи заместник-кметът по превоз Тодор Чонов.

Той напомни, че през последните две години на 12 основни кръстовища режимът на светофарните уредби е усъвършенстван с спомагателна дясна секция. 27 кръстовища към този момент са с видеонаблюдение, което се следи от Центъра да ръководство на трафика в Оперативна програма „ Организация и надзор на превоза “. На десетки пешеходни пътеки са инсталирани светодиодни пътни знаци. Старите лампи по улиците поетапно се подменят със модерно LED осветяване, а на десетки пътни прави за първи път въобще се построява улично осветяване. В регионите „ Южен “, „ Тракия “ и „ Северен “ са актуализирани детските площадки по сигурност на придвижването.

Според Чонов огромно предизвикателство остава интензивният авто трафик. Статистическите данни сочат, че по улиците на Пловдив месечно се движат 6 милиона автомобила. Още над 4 милиона транспортни средства влизат, излизат или минават през града директно. Причината е към момента незавършеният външен транспортен кръг.

Текущите поправки и реализацията на идните огромни инфраструктурни пътни обекти в града основават краткотрайно напрежение, само че когато приключат, пловдивчани ще се убедят, че е било за положително, счита Чонов.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР