29 стихотворения, написани и от мъжката и от женската гледна

...
29 стихотворения, написани и от мъжката и от женската гледна
Коментари Харесай

Поетът Росен Карамфилов представя стихосбирката „Към нея“

29 стихотворения, написани и от мъжката и от женската позиция показва поета Росен Карамфилов в новата си стихосбирка „ Към нея “. Авторът дефинира стиховете си като 29 откровения за любовта, 29 разговора, които водят към светлината на чистото обичане. Луксозното, лимитирано издание е с твърди корици и илюстрации на създателя. Редактор е Елин Рахнев. Анотацията към книгата е дело на Николай Владимиров. Стихосбирката се издава по концепция на Деси Тенекеджиева и благодарение на фондация „ Стоян Камбарев “, на които създателят Росен благодари с неспокойствие и споделя, че броят на стиховете е обвързван и с неговата възраст, по този начин се родила концепцията, до момента в който си говорили с Деси Тенекиджиева:

 „ Взрях се в любовта в тази моя книга, другите ми стихосбирки отиват и в други търсения, тук съм фокусиран върху разговора мъж и жена и любовта в най-съкровената ѝ форма. Нещо доста красиво, което може единствено да ме радва. Когато обичаш и си обичан не е мъчно да пишеш за любовта. Основното е пишещите, да пишат за тематиките, които познават. Аз не бих си разрешил да пиша за нещо, което не съм изпитал, докоснал, схванал. Но тук имаше доста необикновен миг, тъй като трябваше да вляза в женската позиция, да пиша от името на дамата, и в подобен миг би трябвало доста добре да познаваш този първообраз, от чието име пишеш. Това беше може би най-голямото ми предизвикателство. Илюстрациите към книгата също са мои, желаех те да носят сила, а не изразност, да допълват стихотворенията. Обичането е нещо същинско, не е заблуда. “

Премиерата на поетичната книга на Росен Карамфилов „ Към нея “ ще бъде на трети февруари. Част от премиерата ще бъде и първият клубен лайф на групата му „ Erase the Poems “, особено основани картини и звездно присъединяване на обичани артистични двойки: Богдана Карадочева и Стефан Димитров, Силвия Лулчева и Васил Бинев, Яна Титова и Александър Алексиев, Милена Ерменкова и Ованес Торосян и Росен Карамфилов и половинката му Ана Иванова, на която е отдадена книгата.

Снимки: персонален списък на Росен Карамфилов
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР