29 месеца след излизането на Windows 10, новата операционна система

...
29 месеца след излизането на Windows 10, новата операционна система
Коментари Харесай

StatCounter: Windows 10 изпревари по популярност Windows 7

29 месеца след излизането на Windows 10, новата операционна система най-сетне стана най-популярна измежду потребителите на лични компютри.
Според информацията на уеб-портала StatCounter , в края на месец януари тази година „Десетката“ е била конфигурирана на 42,78% лични компютри, до момента в който под ръководството на „древната“ Windows 7 са работили 41,86% компютърни устройства.



Данните, показани от StatCounter, не са цялостни. Тази услуга обгръща публика от към 2 милиона уеб страницата и по принцип, в случай че се вземат поради всички уеб сайтове, делът на Windows 7 може да се окаже и по-голям. Именно това отбелязва другият огромен изчерпателен портал NetMarketShare , съгласно който Оценка за съвместимост Windows 7 е към момента е най-популярната операционна система за десктоп устройства.

С излизането на Windows 10 софтуерният колос съобщи, че през 2018 година новата операционна система ще бъде конфигурирана на един милиард компютърни устройства. Първоначално експанзията на „Десетката“ бе впечатляваща: през първите няколко седмици тя бе конфигурирана на 75 милиона компютри, след шест месеца техният брой доближи 200 милиона. Но бързо стана ясно, че тази цел не може да бъде реализирана. Към сегашен ден Windows 10 е конфигурирана на към 600 милиона компютри.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР