29-годишният Стефан Станев, обвинен за жестокото убийство на приятелката си

...
29-годишният Стефан Станев, обвинен за жестокото убийство на приятелката си
Коментари Харесай

Експертиза разкри: Бруталният убиец на Виола е вменяем

29-годишният Стефан Станев, упрекнат за жестокото ликвидиране на приятелката си Виола Николова от Лом, е вменяем и може да дава отговор пред съда за дейностите си. Това е заключението на лекарите от психиатричната клиника към пандиза в Ловеч, където Станев бе настанен за един месец по решение на съда, заяви градският прокурор на София Зорница Таскова, представен от dir.bg. На 23 юни 29-годишната хубавица Виола - студентка в Датския лицей, бе пребита с железен стик, душена и наръгана с нож от Стефан, който подозирал, че тя му е изневерила. Двамата живеели дружно от няколко месеца. След като умъртвил приятелката си, 29-годишният мъж тръгнал с колата си към морето. По пътя качил стопаджии, които по-късно пребил и ограбил. Ден по-късно Стефан Станев бе арестуван в Созопол.

Настаняването в психиатрията в Ловеч бе поискано от прокуратурата, откакто държавното обвиняване се снабди с документи, че Стефан Станев е бил лекуван от биполярно разтройство през 2015 година в Държавната психиатрична болница " Св.Иван Рилски “ в Курило.

В началото на юли шефът на лечебното заведение доктор Цветеслава Гълъбова изясни, че при постъпването си в болничното заведение Станев е имал психотичен епизод, отключен от корист с наркотични субстанции. По думите на психиатърката, младият мъж е имал признаци, които са трансформирали качествено съзнанието му за оня интервал.

" Психиатричната експертиза обаче сподели, че обвиненият е вменяем. Прокуратурата работи доста интензивно по случая, като все още не можем да се ангажираме с съответни периоди за правене и внасяне на обвинителния акт в съда. Има още няколко експертизи, които не са подготвени, само че отново споделям - работим интензивно ", добави прокурор Таскова.

Стефан Станев е упрекнат в съзнателно ликвидиране и в случай че бъде приет за отговорен може да получи от 15 до 20 години затвор, пожизнен затвор или пожизнен затвор без право на подмяна.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР