29-годишният пловдивски каналджия със сирийски произход Масуд се сдоби с

...
29-годишният пловдивски каналджия със сирийски произход Масуд се сдоби с
Коментари Харесай

Сирийският каналджия от Пловдив с две обвинения: През май пр...

29-годишният пловдивски каналджия със сирийски генезис Масуд се снабди с две обвинявания, касаещи незаконен трафик и подкрепяне на мигранти. Прокуратурата притегли като обвинен него и 40-годишен българин за това, че на 24 май против пари незаконно подкрепили четирима жители на Сирия – всички мъже, измежду които и малолетно момче, на 17 година, да обитават нелегално в страната. Според обвиняването двамата обезпечили транспорт, след което заслон в Пловдив. 

Спрямо Масуд е повдигнато обвиняване и за това, че през септември дружно с помощниците си съзнателно склонили 29-годишна жена и 39-годишен мъж да извършат закононарушение като подкрепят 20 чужденци – жители на Сирия, Афганистан и Мароко, измежду които и две деца – на 3 и на 14 години, да обитават и минават нелегално през страната.  За същото закононарушение като обвинени са привлечени и трима български жители.

Петимата са арестувани за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор.  Предстои прокуратурата да внесе искане в съда за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на тях. За период от 24 часа при мощната акция, при която бе разрушен канала за трафик на мигранти с център Пловдив, са били арестувани още седем души. Те са били разпитани като очевидци, след което освободени. И сега не престават дейните дейности по следствието, оповестиха от прокуратурата.    

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР