Лидерът на скаутите в Обединеното кралство разкрива хаоса в Джамбори на фона на горещата вълна в Южна Корея – с „линейки навсякъде“

...
29-годишният лидер на контингентната единица твърди, че има линейки навсякъде“
Коментари Харесай

29-годишният лидер на контингентната единица твърди, че има „линейки навсякъде“ – и инфраструктурата на събитието е била зле оборудвана, за да задържи хората безопасно при изгаряща топлина.

Изображение: Спукана бутилка вода, дадена на скаутите от британския контингент

Говорейки с журналистката на Sky News Кърсти Хики, той каза, че неговата група - която включва 30 деца - е получила вода с лошо качество бутилки.

„Една трета се счупи и изтече, въпреки че ни казват да пием по литър на всеки час“, каза той. „Вземането на вода е на 10 минути пеша в жегата.“

Лидерът на скаутите, който не пожела да бъде назован, също твърди, че тоалетните са нечисти и има оплаквания, че предлаганите ястия не са хранително балансирани.

Изображение: Тоалетният блок в Джамбори беше описан като „неизползваем“

Той разкри, че е трябвало да чакат повече от час в жегата, за да ги откарат автобуси до Сеул - и заяви спешността трябваше да бъдат извикани служби, след като някои деца припаднаха. Децата в групата му обаче са добре.

„Парите не си струваха, тъй като си тръгваме и не получаваме опита, за който платихме“, ни каза водачът на скаутите.

„Децата са разстроени, че тази възможност, която се предоставя веднъж в живота, е пропиляна поради липса на организация и подготовка.“

Изображение: Службите за спешна помощ, разположени на събитието

Лидерът на контингента добави, че в сравнение със Световното джамборе през 2015 г. в Япония - което също страдаше от задушаващи температури - подходящата инфраструктура направи събитието поносимо.

Това идва, след като организаторите и южнокорейското правителство казаха, че водни камиони, климатизирани и медици бяха изпратени на събитието.

Температурите в някои части на страната надхвърлиха 38C (100.4F) тази седмица, като поне 600 души на събитието са били лекувани от заболявания, свързани с топлината, според официални лица.

Събитието в югозападен Буан е привлякло около 40 000 участници от 155 държави, повечето от които на възраст между 14 и 18 години.

Беър Грилс призовава скаутите да останат хидратирани

'A пълна бъркотия'

Питър Налдрет, който има две деца на Световното скаутско джамборе, публикува в X (бивш Twitter), за да каже, че родителите са били помолени да не говорят с пресата.

Той разкри, че е събрал общо £9 000, за да могат децата му да присъстват на събитието.

Изображение: Снимка: AP

„Южнокорейците направиха пълна бъркотия с организирането на това. Правителството пое управлението на сайта и все още е бъркотия“, пише г-н Налдрет.

Той похвали лидерите на контингента на Обединеното кралство за това как са се справили със ситуацията и са се опитали да поддържат морала висок.

„Ако преместването на всички скаути извън площадката за 48 часа е честно казано най-добрият ход за събитието, тогава е достатъчно справедливо. Но децата очакват с нетърпение екскурзии и известния културен ден“, добави г-н Налдрет.

Изображение: Снимка: AP

Бащата вярва, че децата трябва да могат да се връщат на сайта за ключови събития - и призова корпоративните спонсори да направят дарения, така че пътуването им да не бъде пропиляно.

Призовавайки правителството да помогне, той завърши с думите: „Трябва да се положат огромни усилия, за да се спаси това преживяване и то трябва да бъде без спестена работа... Искам 4000 деца от Обединеното кралство да изпитат международното смесване и дейности, за които са били докарани там."

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР