29-годишен българин е арестуван при спецоперация на криминалисти от комендатурата

...
29-годишен българин е арестуван при спецоперация на криминалисти от комендатурата
Коментари Харесай

Наш сводник спечели 1 млн евро от проститутка в Полша

29-годишен българин е задържан при спецоперация на криминалисти от комендатурата на полицията в полския град Забже за търговия с хора, заяви пресцентърът на полицията в региона Шльонск. В хода на следствие против българина е открито, че в продължение на цели 5 години е принуждавал своя сънародничка към проституция. За това време с заплатен секс дамата му проработила близо 1 милион евро, съобщи организация " Монитор ".


Ченгета от отдела за битка с търговията с хора почнали работа по случая при започване на август т. година В службите постъпил сигнал за трафик на хора и благодарение на служители на реда от гр. Руда Шльонска почнала инспекция на информацията малко по малко, дружно със събиране на доказателства за незаконната активност на българина.

Реализацията на следствието станала във Варшава, до момента в който мъжът се опитал да изведе от територията на Полша жертвата. И тук в зрелищна акция се присъединили ченгета от две области. Благодарение на бързата реакция обвиненият мъж бил задържан, а дамата избавена.

По време на работата по случая служителите на реда открили, че в продължение на цели 5 години - от 2014 до 2019 г мъжът, чиято идентичност не се оповестява, принуждавал с приложимост на мощ 22-годишна в този момент гражданка на България да проституира в негова изгода. На процедура, момичето е било заставено да се продава още преди да навърши пълноправие.



Полицията в Полша оковава с белезници наглия сводник

Мъжът прибрал всички документи на жертвата и я направил изцяло подвластна от себе си. В продължение на пет години я пускал да спи с клиенти за пари, като през това време жертвата му проработила 4 милиона полски злоти, което жестоко прави към 2 милиона лв. или 1 милион евро.

Сводникът докарал жертвата си в Полша през 2014 година, когато била малолетна, едвам на 17 години. Работното й място било на шосето, една от най-ниските степени в йерархията на проститутките. В Полша назовават такива дами пренебрежително " тираджийки " или " българки ". " Собственикът " на момичето я изкарвал на работа и я принуждавал да му дава всички заработени пари. От него получавала стая в на ниска цена хотел, храна и облекла.

По време на следствието служителите на реда съумели да открият контакт с момичето и имали желание да проследят и документират незаконната активност на сутеньора. Това се случило откакто сред двамата зародил сериозен спор. Жертвата желала да го зареже и да стартира работа " на чисто ", отново в същия отрасъл, само че за своя сметка. Полицаите употребявали този миг с цел да убедят дамата да преодолее страха си, да приключи мълчанието и да им опише за всичко, което е претърпяла. Било мъчно, тъй като била типична жертва на Стокхолмския синдром. Била мощно обвързвана със своя принудител, подвластна от него, а нормално такива жертви при опит на полицията да приказва с тях защитавали насилника си.

За търговия с хора, приемане на материална полза от проституция и сводничество задържаният гбългарин може да получи в Полша до 15 години затвор. От полицията оповестяват, че мъжът не се е признал за отговорен за дейностите, в които го упрекват.

Източник: lupa.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР