29 двойки с репродуктивни проблеми ще получат финансова помощ от

...
29 двойки с репродуктивни проблеми ще получат финансова помощ от
Коментари Харесай

29 двойки с репродуктивни проблеми ще получат финансова помощ от Община Варна

29 двойки с репродуктивни проблеми ще получат финансова помощ от Община Варна. С цялостно единогласие комисията по опазване на здравето към Общинския съвет даде единодушието за разпределяне на общо 82 000 лева от локалната хазна за действия и проучвания по асистирана репродукция.

16 от фамилиите ще бъдат подкрепени с по 3 500 лева за процедури по донорска стратегия. Останалите 13 двойки ще получат по 2 000 лева за проучвания и операции, които не се финансират от държавния фонд за асистирана репродукция. Молбите на 6 от фамилиите бяха отхвърлени, защото не дават отговор на Правилата за разпределяне на финансова помощ за лекуване на неплодородие.

От началото на годината със средства от общинския фонд " Инвитро “ са подкрепени 83 варненски двойки, а от бюджета са обезпечени общо 233 500 лева

Членовете на комисията утвърдиха и еднократни помощи за 95 души със здравословни проблеми в размер на 39 250 лева.  Сумите, вариращи сред 100 и 1000 лева според от болесттите на пациентите, са главно за покриване на консумативи и лекарства. Варненци с интервенции или потребност от рехабилитация също ще получат  финансова поддръжка.

На 25 души беше отказано подкрепяне. Една част от тях са вписали неверни или непълни данни в документите или са поискали подкрепяне при ниски разноски за лекуване. Друга част са с непрекъснат адрес отвън Варна. 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР