29 българи са блокирани в Мароко заради мерките в страната

...
29 българи са блокирани в Мароко заради мерките в страната
Коментари Харесай

29 българи са блокирани в Мароко заради мерките срещу короновируса

29 българи са блокирани в Мароко поради ограниченията в страната против ковид, заяви Би Ти Ви. Те са в хотел в Маракеш и към този момент не могат да се върнат у нас. По огромна част от хората са възрастни, описа уредникът на пътуването.

Групата е отпътувала на 11-ти март в Мароко, когато границите са били отворени и е нямало предизвестия да не се пътува, изясни организаторката.

Би Ти Ви заяви и за 2-ма жители от Израел, които са инфектирани с вируса. Случаите са доказани при започване на март, когато те са се завърнали от ски почивка в България, са съобщили от Консулството на Израел у нас.

Вчера, понеделник, пробите на още 11 индивида се оказаха позитивни, с което броят на потвърдено инфектираните с ковид в България се усили от 51 на общо 62-ма . " Както виждате цифрата пораства, постепенно, само че пораства ", разяснява тогава ген. Мутафчийски. По думите му във ВМА има 10 пациенти, в " Пирогов " - двама, в " Александровска "  болница - двама, в Габрово - също двама и в Плевен - четирима. В Белодробната болница пациентите са оставени за домашна карантина.

Сред доказаните през вчерашния ден случаи бе този на 9-годишно дете от Англия , чийто чичо, британски жител, преди да пристигна у нас на ски отмора в Банско, е бил контактен със сестра си, която е била болна от ковид. Случаят бе посочен като образец за " висша безнаказаност " от ген. Мутафчийски. В резултат зимните ни курорти Банско, Пампорово и Боровец бяха затворени.

В неделя бе обявено за изключително очевиден случая с 47-годишния варненец, пътувал до Бергамо и Барселона, след което се прибира в София със аероплан и оттова взема трен за Варна. Заради това държание БДЖ сложи под карантина вагони и личен състав на влака. От болните има два по-тежки случая, като с най-голямо внимание се следи 8 0-годишна пациентка с инсулт в " Пирогов " . Там предходната нощ е призната и една от записаните, която е била до момента на домашно лекуване - гражданка на Северна Македония, която е изпаднала в суматоха. Сред инфектираните е и български жител с непрекъснато местопребиваване в Сингапур - мъж на 53 години, който е обитавал във Франция сред 10 и 12 март, само че при завръщането си в Сингапур е тестван и на 15 март е доказана болестта му с COVID-19.

За ковид са изследвани и министър председателят, и всички членове на Оперативния щаб, стана ясно още през вчерашния ден. " Проби са им взимани в четири следващи дни, като всички те са негативни ", заяви вирусологът доктор Гоцева.

Вчера, здравният министър подписа заповед с нови ограничавания за идващите от тежко наранени от вируса страни. Според нея от 00:00 часа на 18 март краткотрайно се не разрешава влизането на територията на България на жителите на Китай, Иран, Бангладеш, Индия, Малдиви, Непал, Шри Ланка, Испания, Италия, Корея, Франция, Германия, Нидерландия, Швейцария, Англия и Северна Ирландия. Към момента карантината е наложителна за хора, които се връщат от Китай, Южна Корея, Иран, Италия и Испания.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР