28 са децата, родени след ин витро процедури с донорски

...
28 са децата, родени след ин витро процедури с донорски
Коментари Харесай

28 бебета в София са родени след ин витро с донорски яйцеклетки

28 са децата , родени след ин витро процедури с донорски яйцеклетки , финансирани по програмата на Столична община. От тях девойки са 11 , а момчетата – 17 .

Новата дребна столичанка се е родила по натурален път с ограничения 2650 грама и 49 сантиметра. 48-годишната майка на бебето се е доверила за процедурите и раждането на АГ болница " Д-р Щерев " – едно от лечебните заведения, включени в донорската ин витро стратегия на Столична община.

Още няколко фамилии са в очакване да станат родители в идващите месеци след ин витро процедури.

От 2015 година насам всяка година Столична община подкрепя дами с репродуктивни проблеми по програмата, която бе основана взаимно с организациите " Майки за донорство " и " Искам бебе ".

В бюджета на София годишно се плануват по 70 000 лв. за финансиране на част от нужните ин витро процедури с донорски яйцеклетки.

Един от най-активните сътрудници на Столична община в програмата – болница " Надежда " е основател за 9-и следващ път на " Дни на донорството " , които ще се проведат на 2, 3 и 4 декември тази година.

Кампанията планува 100 безвъзмездни прегледа и съвещания при репродуктивните експерти на болничното заведение – доктор Георги Стаменов, доктор Събина Персенска, доктор Димитър Цветков, доктор Теодора Тихомирова и доктор Стела Чапанова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР