28 Май Ъпдейтите се превръщат в правдоподобно извинение за служителите

...
28 Май Ъпдейтите се превръщат в правдоподобно извинение за служителите
Коментари Харесай

Kaspersky: 1 от 5 служители се преструват, че устройствата им се актуализират

28 Май
Ъпдейтите се трансформират в правдоподобно опрощение за чиновниците да не участват в онлайн срещи и позвънявания

Според скорошно изследване, поръчано от Kaspersky, 21% от чиновниците се преструват, че конфигурират ъпдейти на своите устройства, с цел да не участват в позвъняване или среща, написа ITBrief.

Това е правдоподобно опрощение, откакто софтуерните актуализации постоянно могат да доведат до спиране на работата. Всъщност една трета (35%) от запитаните означават, че са закъснявали за позвъняване поради ъпдейти.

От Kaspersky означават, че честите срещи нормално се възприемат като нежелана част от офис рутината. Освен това преходът към отдалечена работа и виртуални диалози не усъвършенства обстановката, защото хората усещат отмалялост от видео срещите и по-голямо безсилие в края на работния ден.

В допълнение към пропуснатите задължения 37% от чиновниците означават, че са губили част от своите незапазени данни, когато преносимият компютър или стационарният им компютър е стартирал актуализация.

Според Kaspersky някои чиновници възприемат прекъсването на устройствата като опция за отсрочване на належащите задания - 27% от запитаните признават, че са конфигурирали ъпдейти преднамерено, с цел да губят време по време на работа. Като цяло обаче чиновниците не обичат, когато работата им е прекратена, а 65% избират обновяването на устройствата да се случват в извънработните часове, с цел да се поддържа продуктивността.

Обикновено ъпдейтите се смъкват по време на работните часове в спокоен режим и не пречат на изпълняването на дилемите, показват специалистите от компанията за киберсигурност.

" Въпреки това, с цел да бъдат приложени към системата, постоянно е нужен рестарт. Разбира се, някои бизнес задания не могат да бъдат отсрочени, тъй че нормално потребителите могат да рестартират в избрани времеви рамки. Както ние виждаме обаче, някои хора или изпускат сходни уведомления, или не желаят да вършат това ", споделя Игор Харченко, управител ИТ услуги и активи в Kaspersky.

Той добавя, че в този случай рестартирането може да се случи в неуместен миг, тъкмо преди значимо позвъняване или когато се написа дълъг имейл.

За да се усъвършенства удобството при актуализиране на софтуера за чиновниците и ИТ админите, от Kaspersky предлагат няколко промени, които ИТ отделите могат да приложат: Планирайте ъпдейтите в края на работния ден, когато устройствата към момента са включени и могат да смъкват нужните актуализации, само че интензивността на чиновниците нормално е по-ниска. Ако е допустимо използвайте wake-on-LAN. Технологията разрешава устройствата да бъдат включени през мрежата, тъй че ъпдейтите да могат да бъдат свалени в извънработните часове. Разделете потребителите в няколко групи, в това число създайте тестова такава. Въвеждайте обновяванията поредно в групите, тъй че ИТ отделът да може да помогне на всеки в точния момент, в случай че нещо се обърка. Информирайте чиновниците за Autosave опцията, налична в някои офис стратегии, която автоматизирано ще запомни всички направени промени. Инсталирайте решение за отбрана в крайната точка с функционалности за ръководство на пачовете, както и други решения, които ще предпазят устройствата от злонамерени дейности.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР