28-годишният Юмер Мехмед бил застрелян в тила и нарязан на

...
28-годишният Юмер Мехмед бил застрелян в тила и нарязан на
Коментари Харесай

Откриха труп на издирван в езерото Вая

28-годишният Юмер Мехмед бил убит в тила и нарязан на части с електрически нож
Свидетел готвач оказал помощ на криминалистите

Изчезналият преди седмица Юмер Мехмед от Бургас е бил погубен с патрон в главата. Тялото на 28-годишния мъж било разчленено и опаковано в чували и бидони, изхвърлени измежду 3-метровите тръстики покрай брега на езерото Вая.

Криминалистите стигнали до тези разкрития след денонощна работа и задържането на обвинения предприемач Станимир Рагевски, който се занимава с търговия на недвижими парцели и строителство. Юмер работел за него и във съдбовния 4 август двамата са имали среща, с цел да оглеждат обект, който трябвало да бъде ремонтиран.

Според събраните все още данни изтезанието на Юмер е станала в блок в комплекс „ Зорница”, където е жилището на Рагевски. Охранителна камера снимала там белия „ Мерцедес” на Рагевски, а на предната седалка до него бил Юмер. Жертвата е била убита в тила. Трупът бил нарязан с електрически нож в банята и препълнен в пет чувала. Те били поставени в три бидона с капаци и натоварени в автомобил, който след 3 дни ги откарал до покрайнините на квартал „ Долно Езерово”.

В сряда служители на реда стигнали до готвача Д. Д., които преди години работел в заведение на Рагевски и бил негов приближен човек. Мъжът обаче се оказал не съизвършител в закононарушението, а основен очевидец, който към 23 ч вечерта на същия ден посочил къде са изхвърлени трите бидона с останките на Юмер. Д. Д. обаче от самото начало не е знаел какво има в тях, а единствено помагал на Рагевски да ги извози до безлюдната околност. Покрай заблатения бряг в този регион на езерото Вая има черен път и макар че територията е защитна зона, бургазлии постоянно вървят скрито там да изхвърлят боклуци.

Убития Юмер Мехмед е обвинен като член на проведената незаконна група на Димитър Желязков - Мигьо Очите. Смята се, че е взел участие в рекет и палежи, дело на бандата. Версията, че Очите има нещо общо с изгубването на Юмер отпаднала още в първите дни.

До предходната година Юмер е бил по арестите и като го пуснали, станал строителен служащ. Имал желание скоро да се ожени за дългогодишната си другарка и му трябвали пари. Смята се, че Юмер почнал да изнудва Рагевски да му даде 20 000 лв. или даже още по-голяма сума. Искал парите, тъй като знаел „ мръсни тайни” на предприемача. Говори се, че през 2010 година, още като 17-годишен, Юмер по поръчка на Рагевски опожарил неговия ресторант „ Селена”, в който тогава готвач бил и очевидецът Д. Д. Целта на Рагевски тогава била хем да си вземе застраховката, хем да понижи дължимите налози на компанията си. Възможно е обаче предходната есен, след излизането си на независимост, Юмер, в случай че не да е бил забъркан, то най-малко да е знаел нещо за изгубването на брокерката Теодора Бахлова.

https://trud.bg/public/images/articles/2021-08/07-1-3.jpg_5801877211979260284_big.jpg

Възможно е изнудваният предприемач да е обещавал на Юмер да му се издължи, като му дава повече поръчки за поправки, само че не в брой, тъй като сега няма такива суми. Не е изключено също да го подмамил в дома си с обещанието да му даде хилядарки, а към този момент да е имал подготвен проект за убийството му.

„ Ще се проверява връзка на обвинения с изгубването на Бахлова”, сподели през вчерашния ден пред „ Труд” окръжният прокурор Георги Чинев.

Дъщерята на Тедора Бахлова:
Искам килърът на мама да е в пандиза



„ Искам килърът на майка ми да е в пандиза. Нищо повече.” Това сподели през вчерашния ден през сълзи Христиана Радоева, дъщерята на търсената брокерка Теодора Бахлова.

„ Не познавам Юмер, само че и в двата случая има един и същи претекст - и майка, и той са очаквали от Рагевски някакви финанси”, добави момичето.

47-годишната Теодора Бахлова изчезва на 28 октомври 2020 година и към момента не е ясно какво се е случило с нея. По това време Юмер е бил в ареста, само че излиза другия месец и може да е научил нещо за ориста є около Рагевски, счита Христиана. Майка є е имала общ бизнес с бизнесмена, само че изпаднала в усложнения поради COVID-19 и евентуално е разчитала той да є се издължи за някоя от покупко-продажбите им.

В първите дни на ноември 2020 година Рагевски предал в полицията плик с опиати, като твърдял, че го е намерил в колата на Теодора, макар че въпросният автомобил към този момент бил претърсван от криминалисти. С дрогата мъжът желал да насочи служителите на реда по неправилна диря - че брокерката била изпаднала наркоманка, която се е самоубила.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР