28-годишният асеновградчанин Мартин Пеев спаси светия кръст от ледените води

...
28-годишният асеновградчанин Мартин Пеев спаси светия кръст от ледените води
Коментари Харесай

28-годишен спаси кръста от водите на р. Чая в Асеновград

28-годишният асеновградчанин Мартин Пеев избави светия кръст от ледените води на река Чая в Асеновград, през днешния ден на Богоявление, или Йордановден. В борбата се включиха повече от 40 млади мъже. Под пукота на оръжия, макар минусовите температури и снеговалежът в днешния зимен ден, смелчаците не се замислиха и за момент, преди да скочат във водоема.

Мартин Пеев бе най-бърз от всички и съумя да извади кръста минута, откакто той бе хвърлен във водата. Асеновградчанинът се впуска за осми път в леденото предизвикателство, като съумява да избави светинята за втори. В момента Мартин е незает. От особено построената за празника естрада в коритото на реката, младежът пожела здраве и благополучие за себе си, за фамилията, защото татко му също има имен ден, както и за целия български народ. " Най-важното е да имаме религия и всичко ще се подреди! ", сподели Мартин пред натрупалите се към мястото на събитието стотици асеновградчани. Мартин получи дарове от общинското управление и от Архиерейското наместничество. Спасеният кръст също остава за него, като спомен и благословия.

Йордановден в Асеновград стартира с свещенодействие и литийно шествие от асеновградските храмове. Съпроводени от звука на гайди, шестващите доближиха до река Чая. Част от празника стана и гълъб, символизиращ Светия дух, който бе пуснат да полети на независимост. Богоявление продължи с освещаване бойните флагове на Военно формирование-Асеновград и по-късно, с концерт на площад " Академик Николай Хайтов " в града.

Сподели с твоите другари
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР