28-годишният американец с български паспорт Дий Бост смени тази седмица

...
28-годишният американец с български паспорт Дий Бост смени тази седмица
Коментари Харесай

Дий Бост: Харесва ми да играя за България

28-годишният американец с български паспорт Дий Бост смени тази седмица клубния си отбор. Гардът напусна Жалгирис, с цел да премине във френския Страсбург. Ден преди да отлети от Литва към Франция, той приказва пред „ Тема Спорт” за това си решение и бъдещото му присъединяване в националния ни отбор.

– Здравей Дий, по какъв начин си и каква е повода да напуснеш Жалгирис, с цел да поемеш към Франция?

– Чувствам се добре, травмата ми отмина и съм в съвършено положение. Това, което желая сега, е да играя. Затова взех решение и да си потегли от Жалгирис и да подпиша със Страсбург. След като се възвърнах от контузията, бях подготвен да оказа помощ на тима, само че треньорът реши да ограничи минутите ми и към този момент имаше друго виждане. Затова одобрих и опцията да се върна във Франция, където съм играл и преди. В Жалгирис просто не ми дадоха опция да покажа на какво съм кадърен.

– Доволен ли бе от престоя в Жалгирис преди тази контузия?

– Аз съм удовлетворен и от престоя си след травмата. Просто по този начин е решил треньорът, по този начин е направил. Не се дразня, случват се такива неща.

– Какво мислиш за равнището на Шампионската лига на ФИБА, където ще играеш със Страсбург?

– Според мен е много мощно. Конкуренцията наподобява сериозна, само че аз ще се опитам да дам най-хубавото от себе си, с цел да оказа помощ на тима. Знам по какъв начин се играе баскетбол, тъй че ще върша това, което умея най-добре.

– Да те чакаме ли още веднъж с екипа на националния тим през февруари против Чехия и Финландия, откакто към този момент Евролигата няма по какъв начин да те спре?

– Да, несъмнено ще съм разполагаем на националния тим. Ще дойда за мачовете, бъдете сигурни. Сега в Шампионската лига няма да има какво да ме спре.

– Какво мислиш за двата мача, които националите играха с Финландия и Исландия?

– Според мен трябваше да вземем две победи. Можехме да спечелим мача с Финландия, само че малко не ни стигна. Когато дойда обаче, ще променим тази обстановка. Вярвам, че можем да се оправим с Чехия и Финландия. Важното е да играем като колектив.

– Харесва ли ти да играеш за България?

– Да, несъмнено. Аз обичам да играя баскетбол и давам най-хубавото от себе си, без значение къде съм. Атмосферата в националния тим е доста приятна и това прави нещата още по-лесни.

– Смяташ ли, че присъединяване ти с екипа на България ти е помогнало за по-добър трансфер?

– Не мога да кажа за трансфер, само че бих споделил, че оказва помощ поради това, че играеш в друга атмосфера, на друго равнище.

– Какви са възможностите ни да продължим към идната фаза на квалификациите?

– Зависи напълно от нас и това по какъв начин играем. Вярвам, че ще продължим, не се колебая в това. Имаме мощни играчи. В тима ни са Сашко (Везенков), Павел (Маринов) и Станимир (Маринов), които се оправят чудесно.

– Ако успеем, може да срещнем тимове като Франция и Русия…

– Това са мощни тимове, само че за мен няма значение кой е противникът. Важното е ние да играем добре и да дадем това, което можем. Без значение кой е против нас. Не бих споделил, че съм оптимист, по-скоро съм убеден. Както в себе си, по този начин и в тима.

– След травмата ще си върнеш ли най-хубавата форма до февруари?

– Контузията е в предишното. Аз съм изцяло възобновен и желаех да дам максимума в Жалгирис, само че просто не ми дадоха време. Не считам, че съм играл едва в тези мачове. Ще си проличи, когато дойде в България.

– Спомена Сашо Везенков. Знаеш ли, че той не е играл от месец и половина в Барселона?

– Да, осведомен съм. Чувам се с него постоянно и приказваме за тези неща. Наистина не е прелестно. Аз в никакъв случай не съм бил в сходна обстановка. Единствените моменти, в които не съм играл, са били свързани с контузия. Мога единствено да му кажа да е толерантен и да чака момента си.

– Какво би споделил на българските почитатели?

– Сега съм се концентрирал върху Страсбург. Когато Минчев ме повика, ще приказвам с играта си в залата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР