28-годишен лекар, издавал фалшиви сертификати, е задържан във Варна, съобщиха

...
28-годишен лекар, издавал фалшиви сертификати, е задържан във Варна, съобщиха
Коментари Харесай

Лекар, издавал фалшиви сертификати, е задържан във Варна

28-годишен доктор, издавал подправени документи, е арестуван във Варна, оповестиха от Министерство на вътрешните работи. От Районната прокуратура в морската ни столица потвърдиха, че се управлява досъдебно произвеждане за изясняване на съмнителни обстоятелства към издаване на документи за имунизация.

При осъществените дейности по следствието са събрани доказателства – истински бланки за осведомено единодушие и заверени копия от книга за регистрации на профилактичните имунизации и реимунизации, компютърна настройка, електронен автограф, мобилен телефон и парична сума, прецизират оттова.

Предстои да бъдат осъществени разбор на конфискуваното, разпити на очевидци, да бъдат назначени експертизи с оглед определяне вярната подготовка на незаконното действие, както и определяне съпричастността на съответни лица към него, показват още от прокуратурата.

В хода на следствието са открити разлики сред данни от електронния указател на ваксинираните лица и книга за регистрации на профилактичните имунизации и реимунизации за интервала 10 - 25 ноември 2021 година В регистъра са отразени 74 лица повече, на които са били издадени документи, удостоверяващи имунизация против COVID-19.

Работата по доказване и документиране на осъщественото закононарушение продължава.

Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР