27 центъра за спешна медицинска помощ в областните градове ще

...
27 центъра за спешна медицинска помощ в областните градове ще
Коментари Харесай

400 нови модерни линейки подобряват Спешната помощ


27 центъра за незабавна здравна помощ в регионалните градове ще бъдат осъвременени. Ще бъдат отпуснати 163,5 млн. лева безплатна финансова помощ по Оперативната стратегия "Региони в напредък ". С отпуснатите средства ще бъдат закупени 400 коли за спешна помощ, оборудвани със модерна здравна инсталация.

Договорът за осъществяване на плана за рационализация на незабавната здравна помощ в страната бе подписан през днешния ден в наличието на министъра на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова, министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев и зам. районният министър и началник на Управляващия орган на Оперативната стратегия "Региони в напредък " Деница Николова.

С осъществяването на плана се чака изцяло реформиране на незабавната здравна помощ, с което ще се усъвършенства доста качеството на здравната услуга и ще се обезпечи по-ефективна здравна инфраструктура.

Министър Петя Аврамова акцентира значимостта на подписания през днешния ден план в поддръжка на развиването на системата на незабавната здравна помощ. Той ще се извършва на територията на цялата страна и обгръща 237 обекта от системата на незабавната помощ. Срокът за осъществяването му е 36 месеца.

Министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев акцентира, че планът ще докара до преструктуриране на системата на незабавната здравна помощ, ще увеличи успеваемостта от действието й, ще усъвършенства качествата на здравната активност в незабавните случаи и ще разреши приближаването допустимо най-близко до пациентите с тези 237 точки, на които ще бъдат ситуирани органите на незабавната здравна помощ.

Изпълнението на този план ще ни разреши да създадем и преструктурирането на болничната помощ, сподели здравният министър, представен от Българска телеграфна агенция.

Поръчката беше оповестена през април т.г., само че се забави поради две обжалвания. През август при отварянето на офертите за поръчката стана ясно, че няма интерес от страна на бизнеса за доставка на коли за спешна помощ във високопланинските региони.

Фирмите, които участваха в състезанието, не бяха подали предложения по тези точки от поръчката. Заради това беше направено ново техническо задание и беше оповестена нова социална поръчка, която е единствено за високопланинските коли за спешна помощ.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР