27-те областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов

...
27-те областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов
Коментари Харесай

Полицията апелира Шофирайте внимателно

27-те регионални пътни ръководства и снегопочистващите компании работят на 24-часов режим

Водачите да карат деликатно и със съобразена със зимните условия скорост, молят от Пътна полиция във връзка със снеговалежите, паднали в цялата страна. От полицията припомнят на водачите да пътуват единствено с подобаващи гуми, защото прогнозите са за усилване на снеговалежа денем, да карат със съобразена скорост и нараснало внимание, спазвайки напътствията. Заради ниските температури в утринните часове, е допустимо част от пътните настилки да са заледени, без значение, че от Агенция " Пътна инфраструктура " са подхванати дейности за непрестанно опесъчаване. В момента над 900 машини обработват пътните настилки по републиканската мрежа, автомагистралите са почистени до асфалт. 27-те регионални пътни ръководства и снегопочистващите компании работят на 24-часов режим и не престават поддържането на републиканската пътна мрежа.

По данни на АПИ, лимитирано е придвижването за камионите над 12 тона по старопланинските проходи " Троянски ", " Котленски ", " Петрохан ", и " Шипка ”. Без ограничавания е прекосяването през " Айтоски ”, " Обзорски ”, " Печинско ”, " Превала ”, " Предел ”, " Републиката ", " Ришки ” и " Рожен ”. Забранено за МПС над 3,5 тона е прекосяването през проходите " Дюлински ” и " Пампорово ”. Ограничено е придвижването на товарни коли над 10 тона през " Вратник ” и " Твърдишки ".

Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура от безплатното мобилно приложение LIMA, lima.api.bg, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР