27 от 85-имата млади лекари, които кандидатстваха за стипендии от

...
27 от 85-имата млади лекари, които кандидатстваха за стипендии от
Коментари Харесай

27 млади лекари ще получат стипендии от БЛС

27 от 85-имата млади лекари, които аплайваха за стипендии от БЛС, ще бъдат подкрепени посредством обичайна стипендиантската стратегия за финансово стимулиране на бъдещи лекари от 5-ти и 6-ти курс, компетентност „ Медицина “, оповестиха от съсловната организация.

Сред класираните стипендианти и тази година има няколко цялостни отличници. Между тях са и братя близнаци с  триумф от 6.00 по време на цялото следване. Всички класирани ще получават  стипендии  в размер на 150 лева в границите на една образователна година.

Младите лекари бяха класирани от комисия на БЛС с ръководител проф. доктор Христо Шивачев. Съгласно авансово оповестените условия на състезанието, стипендианти би трябвало да са постоянни студенти 5-ти или 6-ти курс със междинен триумф над 5,00 от началото на следването досега, а владеенето на непознат език дава преимущество при класирането.

С всички класирани в състезанието следва да бъде подписан контракт, който ще регламентира реда за приемане на стипендиите.

През цялата година остава отворена опцията за финансиране на научно-изследователски планове и участия в научни конгреси на млади лекари до 35 години, специализанти, които не са приключили своята специализация, докторанти (редовни или на независима подготовка).

И още: студентите по медицина и в границите на тазгодишната акция ще могат да разчитат на финансова поддръжка при организирането и провеждането на медицински мероприятия: конгреси, конгреси и други

Български лекарски съюз благодари на компаниите – сътрудници по плана, без които подпомагането на бъдещите лекари нямаше да бъде допустимо.

Пълен лист на стипендиантите може да намерите 
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР