27 на сто от българските учители желаят ваксинация, също толкова

...
27 на сто от българските учители желаят ваксинация, също толкова
Коментари Харесай

27 на сто от българските учители желаят ваксинация

27 на 100 от българските учители желаят ваксина ция, също толкоз се двоумят, а 45 на 100 не възнамеряват да се ваксинират против Covid, демонстрира онлайн анкета измежду над 13 000 педагози, извършена от Синдиката на Българските учители и Сдружението на шефовете в междинното обучение в интервала 9-13 февруари.

Над 47 на 100 от учители те, които не желаят  имунизация,  се тормозят от възможни странични резултати от имунизациите, а 44%  биха се ваксинирали, ако  имат задоволително достоверни данни за ефикасността и безвредността на ваксина та върху другите възрастови групи. Последното дава съображение за налагане на извода, че педагозите имат  позитивна настройка към имунизациите, демонстрират интерес и търсят научни доказателства за тяхната успеваемост, само че към момента огромна част от тях  не откриват задоволително достоверна и надеждна информация по тематиката. 

В тази връзка от Синдиката на българските учители показват, че е необходима  по-сериозна разяснителна акция от страна на РЗИ и други медицински престижи в региона на имунологията. 

Подобно е мнението и на Лилия Стоянова, учител по информатика във Варна, на която следва да бъде сложена втора доза ваксина идната седмица:

" Трябва да се направи една необятна и огромна медийна акция, където на хората да им бъде обяснено какво съставляват тъкмо имунизациите, какви са преимуществата на другите типове ваксини, с цел да схванат, че в последна сметка те не са страшни. Дори в противен случай - биха ни помогнали да се оправим с казуса ".

По последни  данни на Министерството на образованието и науката, предпочитание за ваксина ция декларират 24% от българските учители.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР