27 Май Джеф Безос ще се оттегли като главен изпълнителен

...
27 Май Джеф Безос ще се оттегли като главен изпълнителен
Коментари Харесай

Джеф Безос се оттегля като изпълнителен директор на Amazon на 5-ти юли

27 Май
Джеф Безос ще се отдръпна като основен изпълнителен шеф на Amazon единствено след няколко седмици, написа Engadget. По време на срещата на акционерите той е съобщил, че неговият финален ден на тази позиция ще бъде 5-ти юли, а по-късно ще влезе в ролята на изпълнителен ръководител. На досегашния му пост ще застане Анди Джеси, който беше основен изпълнителен шеф на Amazon Web Services (AWS).

" Избрахме тази дата, тъй като има своето сантиментално значение за мен. Това е датата, на която Amazon е основана през 1994, тъкмо преди 27 години ", изяснява Безос. " Много съм разчувствуван да заема ролята на изпълнителен ръководител, която ще ми разреши да концентрирам своята сила и внимание върху новите артикули и започващи начинания ".

Основателят на софтуерния колос разгласи своите проекти да се отдръпна от поста на основен изпълнителен шеф по-рано тази година, като тогава стана ясно, че неговото място ще заеме Джеси през третото тримесечие.

Джеси е част от екипа, основал AWS през 2003. От 2016 той е основен изпълнителен шеф на звеното, което донесе изключителни доходи на компанията. През първите три месеца на 2021 AWS генерира 13,5 милиарда $, което съставлява 12% от общите доходи на компанията за тримесечието.

Докато Amazon продължава да се радва на впечатляващите си финансови триумфи, Джеси ще поеме поста в ненапълно сложен миг за компанията. Тя е изправена пред напън от страна на антитръстовите регулаторни органи в Европа и Съединени американски щати. Тази седмица генералният прокурор на Вашингтон Карл Расин съди компанията за хипотетично " нелегално възползване и поддържане на монополна позиция посредством управление на цените на онлайн пазара за търговия на дребно ".

Новината за точната дата на промяната на функциите идва в същия ден, когато Amazon разгласи договорката за пазаруването на MGM за 8, 45 милиарда $. Идеята на придобиването е ясна: " MGM разполага с огромен и богат азбучник от доста обичана интелектуална благосъстоятелност. С надарените хора от MGM и Amazon Studios ние можем да преосмислим и развием тази интелектуална благосъстоятелност за 21 век ", изяснява Безос.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР