27-годишният Красимир от село Пъдарско уби Васил Рангелов и опита

...
27-годишният Красимир от село Пъдарско уби Васил Рангелов и опита
Коментари Харесай

Трагедията от 2019-а: Младеж посече с коса съседа си заради ...

27-годишният Красимир от село Пъдарско умъртви Васил Рангелов и опита да се укрие с подгизнали от кръв облекла



На 22 август 2019-а ликвидиране ужасява жителите на село Пъдарско. Открито е безжизненото тяло на 74-годишния пенсионер Васил Рангелов. По него има прободни рани. Полиция окупира селото, а задачата на униформените е бързо да открият кой е отговорен за пролятата кръв и да го заловят.

Красимир е на 27 години и живее в брезовското село Пъдарско. През 2017-а младежът бил настанен в психиатрична клиника, където са сложили диагнозата му - шизофрения. Бил е лекуван в Психодиспансера в Пловдив, само че след последното му явяване там през есента на 2017-а, той спрял да върви на прегледи. Въпреки че имал психологични проблеми, Красимир бил безопасен и не създавал проблеми. Всички в селото го познавали чудесно, само че не подозирали, че е кадърен да пролее кръв. Младежът си имал куче, което всеки ден разхождал, грижел се за него, а то му било най-хубавия другар.

На 22 август 2019-а денят почнал като всеки различен. Красимир се събудил, свирнал на кучето и тръгнал да го разхожда. Минути преди 10 часа на пътя му застанал 74-годишният му комшия Васил Рангелов. Домашният любим почнал да го тормози. Лаел го непрекъснато, скачал върху него, даже му заръфал крачола. " Махни го, че ще ми скъса панталона ", споделил Васил на комшията си, който обаче му декларирал да си гледа работата.

Пенсионерът се ядосал. Взел камъни от земята и почнал да ги хвърля към кучето, с цел да го остави на мира. Младежът пък се вбесил, че замерят домашния му любим. Разразил се заплашителен скандал сред двамата съседи. Обидите и заканите бързо минали в ръкопашен пердах. След няколко минути Красимир се отдръпнал и се върнал у дома. Пенсионерът обаче не знаел какво го чака.

Шизофреникът взел първото оръжие, което му попаднало пред очите - една коса. Грабнал острия инструмент и още веднъж излязъл на улицата, с цел да завърши разправията с възрастния Васил. Започнал безмилостно да го ръга по тялото и главата. Пенсионерът се свлякъл на земята. Изпитвал ужасна болежка. Красимир не спрял, до момента в който съседът му не умрял. След жестокото ликвидиране младежът с шизофрения се отдръпнал. Ръцете и облеклата му били задачите в кръв, оръжието на убийството също. Красимир се измил, само че не махнал изцапаните облекла. Опитал да почисти и косата, с която наръгал Васил, след което я оставил в двора - там, откъдето я взел.

На безжизненото тяло на стареца се натъкнали хора от селото. Сигналът в полицията за открития мъртвец на ул. „ 20-а “ е подаден към 10.30 часа в съботния ден. На място пристигнали няколко патрулки и проверяващи, които почнали оглед на мястото на престъплението. Униформените открили, че убитият Васил има 8 порезни рани в региона на тялото и главата, както и че половин час преди подаването на сигнала Васил се е разправял грубо със своя комшия, диагностициран с шизофрения.

Резултатът от огледа, в който се присъединили също правосъден доктор и специалисти, удостоверил, че става въпрос за ликвидиране и че то е осъществено с изострен предмет. Разследващите разпитали съседите, които ги насочили точно към психичноболния Красимир. Те не го разкрили в дома му и почнали търсене. В резултат на извършените оперативно-издирвателни мероприятия към час след откриването на натрупа е открит и избягалият от мястото на убийството юноша. Той бил задържан за 24 часа. През това време служителите на реда траяли процесуално-следствените дейности под управлението на Окръжна прокуратура в Пловдив. По облеклата на Красимир била открита кръв, а в двора на къщата, в която живее - оръжието, с което заклал дядото, а точно коса за косене на трева.

„ Назначени са съдебно-психиатрична и други експертизи. Днес ще научим сигурно по какъв начин е бил погубен 74-годишният Васил Рангелов. Със сигурност е погубен с изострен предмет, който намерихме и на място. Не можем да кажем още дали е същият, само че следите сочат тъкмо натам. В неделя се прави експертиза от правосъден доктор и той ще ни каже повода за гибелта “, съобщи в деня на убийството шефът на пловдивската полиция ст. комисар Йордан Рогачев.

Тъй като всички доказателства показали младежа като палач, прокуратурата се заела с него и тежкия случай. Повдигнато му е обвиняване за съзнателно ликвидиране. Назначената съдебно-психиатрична експертиза трябвало да даде отговор на въпроса дали в действителност Красимир страда от психологично заболяване и дали ще носи отговорност за дейностите си.

Пращат килъра в психиатрия

27-годишният Красимир Петров отива в психиатрия. Това реши на свое съвещание Окръжният съд в Пловдив след гледище на прокуратурата. Убиецът бе изпратен в Държавна психиатрична болница в Ловеч за 30 дни, по време на които се наблюдава и даде мнение за психологичното му положение.След това младежът е настанен за трайно лекуване в психодиспансер.

По делото имало доказателства, че Петров е проследяван амбулаторно и лекуван стационарно в психодиспансера в Пловдив от 31 август до 6 октомври 2017 година, само че по-късно не е ходил на постоянни прегледи. Последно е бил в психиатрията при започване на 2020-а и в края на 2019 година.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР