27-годишният българин Иван Димитров, фитнес инструктор, който живее и работи

...
27-годишният българин Иван Димитров, фитнес инструктор, който живее и работи
Коментари Харесай

Българинът Иван от Бристол изчегърта името си на Колизея, рискува до 5 г.затвор

27-годишният българин Иван Димитров, фитнес инструктор, който живее и работи в британския град Бристол, е индивидът, който на 23 юни изчегърта с ключ името си и това на приятелката си Хейли на Колизея.

След няколкодневно следствие италианските управляващи съумяха да разпознават младежа, който надраска стена в Амфитеатъра на Флавиите с имената Иван и Хейли, добавяйки и датата 23 юни. Италианските медии оповестиха, че двойката туристи се прибрала в Бристол, само че че карабинерите вървели по следите им. За да стигнат до тях, направлявали хотелски нощувки, самолетни билети и други документи.

Видеокадрите с младия мъж, който чегърта ухилен с ключ името си и това на обичаната си, бяха снимани инцидентно от американски екскурзиант, намиращ се наоколо. След това той ги разгласява в обществените мрежи и по този начин стигнаха до милиони хора. Ръководството на археологическия парк на Колизея направи недоволство пред карабинерите в Рим, които започнаха следствие. Сега са изпратили непосредствено в дома на Иван в Бристол документите, че се проверява.

Според в “Кориере каузи сера ” в случай че виновността му сe потвърди, рискува до 5 години затвор и 15 хиляди евро санкция. Същевременно приятелката на българина не се проверява, тъй като е била единствено зрителка на вандалския акт. До самоличността на българина стигнали и британските медии, които разгласиха и фотоси на българина.

Министърът на културата Дженаро Санджулиано благодари на карабинерите, че са разкрили кой е виновникът за “нецивилизования акт ”.

“Това е постъпка, която обиди всички хора в света, ценящи стойностите на археологията, паметниците и историята ”, разяснява министърът. Той добави, че в този момент чака и правораздаването да свърши своето. В момента в Народното събрание се преглежда проектозакон, който би трябвало да направи още по-строги глобите против тези, които ощетяват културното завещание.

Директорката на археологическия парк на Колизея Алфонсина Русо сподели пред радио РАИ 1, че хората, които правят вандалски действия, “ не са били възпитани в почит от страна на фамилията и учебното заведение си ”.

Видеото с Иван в Колизея беше оповестено в обществената мрежа Reddit.

И в предишното българин изчегърта името си на Колизея. През 2015 година футболистът Благой Георгиев беше заловен да написа името на тогавашната си избраница Есмер върху стена от Колизея. След това беше отведен в близкия сектор на карабинерите, където беше написан доклад по случая.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР